Bjørg Muttern Münster var ivrig jurymedlem under Jakten på en karaokestjerne på London Pub. Foto: Reidar Engesbak.

Muttern jakter på karaokestjerner

Den årlige jakten på en ny Karaokestjerne hadde omsider gullfinale mandag 30. september på London Pub. BLIKK fikk være med både foran og bak scenen.

Publisert

Primus motor, Håkon Karlsen, har med hjelp fra en jury kåret to finalister hver eneste uke i fem uker. Mandag 30. september var det 10 finalister samlet på London Pub for å konkurrere.

Karlsen hadde tradisjonen tro trommet sammen en jury med både erfarne dommere, gamle travere, nykommere og kjendiser. Bystyrerepresentant i Oslo, Jon Reidar Øyan (Ap), var kvelden juryformann. Med seg hadde Øyan politikerkollega Sandra Borch, stortingspolitiker for Senterpartiet og deltager i «Skal vi danse» på TV 2. Borch hadde også med seg dansepartner Bjørn Wettre Holth som meddommer på London Pub. Morten Rudå, skuespiller og tidligere dragartist, Dean-Erik Andersen, også kjent som dragartist, og artist Stephen Ackles satt i juryen. Anne Ma Lothe Strand fra Aksept og stamgjest på London Pub, Erling Dahl Helgesen, stilte også opp til jurytjeneste. Det gjorde også tidligere vinner av Jakten på en karaokestjerne Svein Åge Slettetveit, som også synger i Oslo Fagottkor. Selveste Berit Bislett, i sivil kjent som Geyr Lillejord, og Bjørg Muttern Münster, i det sivile kjent som Cårejånni Enderud, toppet jurybuketten.

Muttern er klar for jurytjeneste og har sin egen «rød knapp» om det skulle vise seg å være nødvendig. Foto: Reidar Engesbak.

Lukker øya og får gåsehud
BLIKK fikk en prat med Bjørg Muttern Münster før finalistene slo seg løs på scenen og lurte på hva hun ser etter når det jaktes på en ny karaokestjerne.
– Gud fader altså! Ja, hva skal jeg si da? Jeg ser jo etter underholdningsverdien da vet du. Og sjarm. Det er viktig vet du, sier muttern til BLIKK og legger til,
– Om de synger litt surt ... dét bryr jeg meg ikke no’ om.

– Hva med skjønnhet? Lar du deg blende av deltagernes utseende?
– Alltid! Det er jo et pluss da. Ja jeg synes jo det. Man kommer seg fortere fram i livet med litt skjønnhet. Men jeg kan jo lukke øya også – og er de bra da, får jeg gåsehud over hele kroppen. Da sitter jeg i en drømmeverden. Og noen ganger åpner jeg øya og blir skremt. Jaaaa, det blir jeg.

Mor og datter tar jurytjenesten på alvor. Foto: Reidar Engesbak.

Muttern har med datteren Berit Bislett i juryen, men skulle nok helst sett at Berit var med i finalen.
– Da hadde jeg selvsagt vært inhabil da vet du. For meg er Berit stjernen over alle stjerner. Ingen ved siden og ingen over. Hun har jo arvet det hele fra meg, så neida ...

Berit Bislett på sin side er klar på hva hun ser etter hos kveldens finalister.
– Talent! Jeg elskær å opptre sjøl, men i kveld er jeg her for å dømme andre folk, for å si det på den måten, sier Berit Bislett i en kommentar til BLIKK nett.

10 håpefulle
Hele ti finalister skulle ut på scenen for å synge seg til seier denne kvelden: Rayan Kamiri, Tom Espen Hansen, Benny Stølen, Mona Hilton, Espen Hustvedt, Martin Hallingstad, Christina Solheim, Espen Due, Petter Berg Berntsen og Espen Ringdahl.

Etter at alle hadde fremført én låt hver trakk juryen seg tilbake for å stemme. 10 deltagere skal reduseres til fem gullfinalister.

Muttern lukker øynene og lar gåsehuden ta over når juryen er samlet bak scenen. Foto: Reidar Engesbak.

Bak scenen hvor juryen er samlet er stemningen høy. Det ligger både engasjement og uenighet og dirrer i luften. Karaokesjefen Håkon Karlsen tar et lettere nervøst blikk inn i jurylokalet, rister på hodet og går igjen.

Det store spørsmålet er: skal juryen kun dømme ut ifra vokalprestasjoner? Eller kan de få poeng for scenetekke og sjarm i tillegg? Det går en kule varmt der bak, men så er tiden kommet for å summere poeng. Juryens poeng til hver enkelt deltager spriker i alle retninger. På kryss og på tvers, fra 1 til 12. Smaken er med andre ord eklektisk og variert.

Gullfinalistene
Juryen ender til slutt på fem gullfinalister som alle får en ny sjanse til å imponere. Gullfinalistene var Petter Berg Berntsen, Espen Hustvedt, Rayan Kamiri, Espen Due og Martin Hallingstad.

Publikum på London Pub denne kvelden tar imot gullfinalistene med jubel og noen av deltagerne har stilt med egne heiagjenger og et par har også med seg foreldre til heie dem fram. Men det kan bare være én vinner, og juryen samler seg nok en gang bak scenen for å kåre årets Karaokestjerne.

Juryen lander på tre deltagere. Tredjeplassen går til Espen Due. Andreplassen går til Petter Berg Berntsen og det betyr at årets Karaokestjerne er Espen Hustvedt.

Premieutdeling på London Pub. Foto: Reidar Engesbak.

10 år uten sang
Espen Hustvedt overøses med jubel, blomster og gavekort til en verdi av flere tusen kroner, fra blant andre London Pub. Det er en overrasket og glad karaokestjerne BLIKK møter bak scenen.
– Jeg har ikke sunget på ti år, så jeg er ganske overrasket ja.
– Hva fikk deg til å delta.
– Håkon (Karlsen) spurte om jeg ville være med og når Håkon spør, sier man ikke nei.

Espen Hustvedt. Foto: Reidar Engesbak.

Det var spesielt Hustvedts fremføring av «Piano Man» som sikret både publikums og juryens begeistring. Ifølge Hustvedt ligger det ingen langtrening bak.
– Jeg synger ikke hjemme og ikke i dusjen og som sagt har jeg hatt en lang sangpause.

Det skulle man ikke tro etter å ha hørt Hustvedt synge «Unchained Melody» og «Piano Man» på London Pub denne kvelden.
– Jeg begynte å synge karaoke i 1989 og «Unchained Melody» var den første sangen jeg sang. Siden har jeg sunget karaoke mange ganger på London Pub.

– Er du en av stamgjestene?
– Nei, ikke nå lenger. London Pub har vært en fin plass å være på. Og en trygg plass. Men for min del ble det litt for mye London Pub etter hvert. Så jeg måtte roe ned. Derfor er jeg ikke her så ofte som tidligere. Men som sagt, London Pub er et fint sted å være og det er veldig godt å være tilbake her.
– Nå også som karaokevinner?
– Ja, så absolutt.

Håkon Karlsen. Foto: Reidar Engesbak.
Powered by Labrador CMS