Ytringsfrihet

Hat og forakt i kunsten

Ballade og Kulturytring arrangerer debatt om grensene for ytringer i kunst og kultur, med blant andre Big Daddy Karsten i panelet.

«Skillet mellom hatefulle ytringer og ytringsfrihet kan være vanskelig å forstå om man ikke gjør en innsats for å forstå», sier Big Daddy Karsten.
Publisert Sist oppdatert

Hvor går grensene for ytringer i kunst og kultur? Big Daddy Karsten, Nazneen Khan-Østrem, Ida Madsen Hestman, Knut Gigstad og Joakim Haugland kommer på gratisarrangement om ytringsfrihet og grenser for ytringer på Sentralen i Oslo 24. januar.

«Man får hatet i trynet når man går foran i toget / og det er noe folk forventer at du skal tåle / Jeg prøvde å skrive om det / Men det satte seg fast i fingra», rappet Big Daddy Karsten i låta «25. juni», inspirert av skytingen utenfor London Pub i 2022.

Onsdag 24. januar kl. 18 kan du møte ham til artistintervju i Vinterhagen på Sentralen, hvor han vil han snakke med Ballade-journalist Siri Narverud Moen om sine erfaringer som Norges første skeive rapper, lærhomse og med en ekstraordinær kropp som noen vil angripe i kommentarfeltene.

«Skillet mellom hatefulle ytringer og ytringsfrihet kan være vanskelig å forstå om man ikke gjør en innsats for å forstå, har et privilegium som gjør en blind, eller man rett og slett ikke vil. Jeg mener at det er viktig å gi de som vil forstå muligheten til det, og det er derfor jeg velger å ta del i denne samtalen», sier Karsten Marcussen, bedre kjent som Big Daddy Karsten, i et intervju med Ballade.

Utgangspunktet for arrangementet er å utforske hvordan musikk, kunst og kultur ter seg som politisk og sosialt statement, hva slags påvirkninger man erfarer fra utlandet og hvordan hatefulle ytringer kobles til kunst og kultur eller er del av kunstens uttrykk og budskap.

Debatt: Hvor går grensene for ytringer i kulturlivet?, onsdag 24. januar kl. 18, Vinterhagen på Sentralen i Oslo.

 

 

 

Powered by Labrador CMS