Urix

Beskylder Harry Styles for queerbaiting

Billy Porter hevder Harry Styles fikk forsiden på Vogue fordi han er hvit og streit.

«For meg er dette politikk. Det er livet mitt», sier Billy Porter (t.v)
Publisert

Superstjernen Harry Styles prydet forsiden på motemagasinet Vogue i desember 2020, kledd i kjole. Artisten er kjent for å leke med kjønnsuttrykk og har blitt hyllet for å bryte med trange kjønnsnormer.

Men ikke alle er like begeistret. Artist, skuespiller og aktivist Billy Porter, kjent fra serien «Pose», langer nå ut mot Styles og Vogue.

I et intervju med den britiske avisa Telegraph hevder Porter at den eneste grunnen til at Styles fikk pryde forsiden er at han er hvit og streit.

«Du bruker mitt miljø, eller, folka dine bruker mitt miljø, til å løfte deg opp. Du har ikke måtte ofre noen ting», sier Porter i intervjuet med Telegraph.

Porter forteller også at Vogues redaktør Anna Wintour hadde intervjuet ham, og spurt hvordan hun kunne styre Vogue i riktig retning i fremtiden.

«Bitchen spurte meg til slutt, «hvordan kan vi bli bedre?» Jeg ble tatt på senga, og sa ikke det jeg burde ha sagt. At hun burde bruke makten sin til å løfte stemmene som leder an i denne kjønnsnøytrale kampen i motehistorien. Så, seks måneder senere ender Harry Styles på forsiden, som første mann i historien», raser Billy Porter.

«Jeg vil ikke henge ut Harry Styles, men er det virkelig han dere skal bruke til å representere denne nye bølgen? Han bryr seg ikke. Han gjør det kun fordi det er det rette å gjøre akkurat nå», sier Porter.

«For meg er dette politikk. Det er livet mitt. Jeg har hele livet måtte slåss for å komme dit jeg er i dag. Til å kunne gå på Oscar-utdelingen i kjole, uten å bli skutt. Alt han trenger å gjøre er å være hvit og streit.»

 

Powered by Labrador CMS