Black Mirror

Følelser på spill

Episoden «Striking Vipers» er en av de skeivere episodene fra serien «Black Mirror» .

Publisert Sist oppdatert

DEN BRITISK-AMERIKANSKE antologien «Black Mirror» er en av de mest populære seriene på Netflix. Sesong 5 ble sluppet i juni, og to av episodene kan glede skeive seere.

«Black Mirror» består av frittstående episoder, som alle tar opp dystopiske temaer i en nær og over-teknologisert framtid. Serien stiller spørsmål om hva som kan skje i et samfunn der digitaliseringen har gått for langt, og har mulighet til å overstyre enkeltmenneskers liv.

Episoden «Striking Vipers» er en av de skeivere episodene fra serien. Vi møter bestekompisene Danny og Karl som i årevis har spilt videospill sammen. Da en ny oppdatering av favorittspillet gjør at spillerne fysisk kan kjenne det samme som karakterene i spillet, hopper de med glede inn i det. Helt til de oppdager at de i spilluniverset kjenner på følelser de ikke har tatt høyde for før. I spillets hete har rollene deres sex. Når de logger av må de håndtere hva dette betyr for vennskapet deres. Er de homofile? Hva betyr det for ekteskapet Danny har med ungdomskjæresten, som er en kvinne?

«Striking Vipers» kan minne litt om tidligere episoder fra serien, som har også tatt opp skeive temaer. «San Junipero», fjerde episode fra sesong 3, handler om to kvinner som finner hverandre og utvikler et forhold i en virtuell virkelighet. Episoden regnes som en av de beste og mest optimistiske i serien, som ellers regnes for relativt mørk og dystopisk.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS