Urix

– Intersex- personers rettigheter skal respekteres som alle andres, sier Kristian Randjelovic.

Serbia: Loven skal beskytter intersex

Publisert Sist oppdatert

PARLAMENTET I SERBIA har nylig revidert loven som forbyr diskriminering slik at den nå også omfatter diskriminering basert på kjønnsidentitet.

XY Spectrum, en intersex-rettighetsorganisasjon i landet, ønsket revideringen velkommen, men understreker at mye mer må gjøres for å oppnå full beskyttelse av intersex-personer som er født med kjønnskarakteristika som enten ved fødselen, eller senere i den kjønnslige utviklingen, ikke samsvarer med verken mannlig eller kvinnelig kjønn. Det vil si at personen ikke uten videre kan beskrives som gutt eller jente ved fødselen.

«Tillegget i diskrimineringsloven er helt avgjørende for å kunne skape og vedlikeholde bevissthet blant alle borgere om at intersex-personer er en likeverdig del av samfunnet og at deres rettigheter skal respekteres som alle andres», sier Kristian Randjelovic, leder for XY Spectrum.

«Det er spesielt gledelig å se at tillegget i loven nå også anerkjenner at kjønnskarakteristikker hos barn også kan utløse diskriminering», slår Randjelovic fast.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS