Urix

Skeive rettigheter i verden

Bli oppdatert og få med deg disse åtte sakene med lhbt-nyheter fra hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Fikk fire millioner

STATSMINISTERENS KONTOR på Island støtter arbeidet til Samtökin’78 med 15 millioner islandske krónur årlig (ca 1,1 millioner NKR), men lederen for lhbt-organisasjonen, Daníel E. Arnarsson, sier at dette ikke er nok til å dekke utgiftene de har for tjenestene de tilbyr. I mai ble arbeidet deres prioritert av helseminister Svandís Svavarsdóttir som bevilget fire millioner krónur (ca 270 000 NKR) ekstra til Samtökin’78.

«Dette er enormt nyttig for oss. Pengene skal blant annet benyttes til spesiell rådgivning for transpersoner og profesjonell assistanse til leger og sykepleiere ved Landspítali, Islands universitetssykehus. Vi skal også styrke vårt tilbud innen seksuell helse, og skal fortsette arbeidet med å bekjempe sosial isolasjon og dårlig helse hos de vi jobber for», sier Arnarsson.

Han forteller at antallet antall rådgivningstimer de har gjennomført, har økt med 538 prosent de siste fem årene. «Grunnen til at så mange kommer til oss nå, er at Island har fått en mer åpen lhbt-debatt og en økt bevissthet i befolkningen».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS