Bøker

Teatersuksessen blir bok

Camara Lundestad Joofs kritikerroste teaterstykke «De må føde oss eller pule oss for å elske oss» utgis nå i bokform.

Camara Lundestad Joof er en norsk-gambisk forfatter, scenekunstner og dramatiker. Hun debuterte som forfatter med boka «Eg snakkar om det heile tida» i 2018. Stykkene hennes er satt opp i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Italia
Publisert Sist oppdatert

Camara Lundestad Joof debuterte som Nationaltheatrets husdramatiker med teaterstykket «De må føde oss eller pule oss for å elske oss». Stykket ble mottatt med strålende kritikker og ble blant annet kalt «en nyskrevet klassiker».

Nå utgis teaterteksten som bok av Forlaget Oktober. Boka inneholder både scenemanus og originalmanus.

Den anerkjente kunstneren Frida Orupabo har laget omsideillustrasjonen til «De må føde oss eller pule oss for å elske oss».

Da Blikk intervjuet Lundestad Joof i mars 2021 beskrev hun stykket som en politisk rant om svart kvinnelig raseri og seksualitet.

– Jeg prøver ikke å moderere meg selv på forskudd, men slippe raseriet løs, sa Lundestad Joof da Blikk snakket med henne som nyansatt husdramatiker.

– Jeg har vært veldig opptatt av empati og dialog i mye av det jeg har skrevet hittil. Men nå har jeg lyst til å spy ut eder og galle, og være skikkelig kompromissløs.

I «De må føde oss eller pule oss for å elske oss» møter vi tre kvinner som raljerer om det intime, det politiske og det grenseoverskridende. De snakker, diskuterer, krangler, de ser ulikt på verden, men verdens blikk på dem oppleves ofte begrensende.

Teaterteksten er en ordstrøm av humor, treffende formuleringer, sårbarhet, sinne og intensitet. Det handler om rasisme og seksualitet, lengsler og polarisering - og det evige ansvaret for andres blikk på en selv.

Er du alltid pliktig til å stå opp for saken din? Må raseriet ditt alltid være banebrytende og konstruktivt? Eller kan du tillate deg å bare være krenka?

Powered by Labrador CMS