Litteratur

Gir overskudd av boksalg til skeive flyktninger

Den nye oversettelsen av den skeive klassikeren «Ensomhetens brønn» utgis på Quintano forlag. De gir alt overskudd fra utgivelsen til skeive på flukt.

Radclyffe Hall (1880-1943) kledde seg i mannsklær og vennene hennes kalte henne for John. Fra 1916 og fram til sin død, var hun i et forhold med kunstneren Una Vincenzo, mer kjent som Lady Una Troubridge (1887–1963), men hadde også lengre affærer med andre kvinner.
Publisert Sist oppdatert

.

Overskuddet fra «Ensomhetens brønn» brukes i samarbeid med to maltesiske ideelle organisasjoner som hjelper skeive og ekstra sårbare flyktninger.

– Det er naturlig med denne boken at overskuddet går til nettopp dem. Få mennesker er så sårbare som lhbtq-mennesker på flukt, sier forlegger Kristina Quintano til Blikk.

.

.

Forlaget donerer hele salgssummen

Arbeidet forlaget bidrar til på Malta skjer i samråd med maltesiske myndigheter. De mest sårbare flyktningene i Malta bor i den lille leiren Balzan, sier Quintano. Der finner du flyktninger som er misbrukt eller sårbare, som skeive på flukt.

– Ofte er disse flyktningene hverken ønsket i sitt eget land eller i det landet de flykter til. Som for eksempel syriske flyktninger som ender opp sittende fast i Libanon, sier Quintano.

Dersom du kjøper boka rett fra Quintano forlag går hele salgssummen på 400 kroner til organisasjonene Hal Far Outreach og Migrants Commission, som er to av flere maltesiske organisasjoner forlaget samarbeider med.

– «Ensomhetens brønn» er innkjøpt av Kulturrådet. Derfor har vi fått dekket basisutgiftene og alt salg fra forlaget 400 kr per bok går rett til mennesker på flukt. Når man kjøper fra bokhandel har de sin faste rabatt så den må trekkes fra.

.

Forlegger, forfatter, oversetter og journalist Kristina Quintano.

Samarbeid med humanitære organisasjoner

Forlaget har tidligere donert overskuddet fra sine utgivelser til blant annet UNICEF, et barnehjem i Drøbak og til å bistå frivillige i arbeidet med båtflyktninger på Lesvos i Hellas.

Kristina Quintano er en norsk-maltesisk journalist, oversetter, forfatter og forlegger. Hun startet Quintano forlag i 2015, etter å ha jobbet 15 år i den norske bokbransjen. Forlaget har som mål å donere alt overskudd til mennesker på flukt.

Hun har selv jobbet som bistandsarbeider ved Middelhavet og i Libanon, og har i snart 20 år dokumentert flyktningkrisen i Middelhavet. Gjennom Facebook-siden «Budbringeren fra Helvete» oppdaterer hun daglig om situasjonen i Middelhavet til sine 15 000 følgere.

– Utgivelsen «Kattene på bystranda» handler om å ta vare på hverandre. Med den fikk vi inn nok til å bygge et helt klasserom for flyktninger på Malta. 35 nordmenn ble med meg ned og bygget klasserom, sier Quintano.

Quintano har også vært med på å starte opp de humanitære organisasjonene Salam LADC, som jobber med utdanning og nødhjelp i Libanon, og Team Humanity Norway, som jobber på Lesvos, i Bosnia og Syria. Team Humanity Norway har bistått i å evakuere 200 sårbare mennesker fra Afghanistan over grensene med buss.

Quintano forlag donerer overskuddet utelukkende til organisasjoner der ingen tar ut lønn, og alt går uavkortet til mennesker på flukt. Det er heller ingen i Quintano Forlag som tar ut lønn.

.

Powered by Labrador CMS