Min mors største drøm er å reise med Hurtigruta, og hun vil ha meg med. Jeg er skeptisk, sier Florian Hetz som har norske røtter.

Nærkontakt med Florian Hetz

Fotografen Florian Hetz går tett på i fotoboka The Matter of Absence.

Publisert Sist oppdatert

Fotoboka The Matter of Absence, som gis ut av Bruno Gmünder, byr på nære blikk og erotiske koblinger. Det handler om øyeblikk hvor det du forventet, ikke skjer.

Å bla i The Matter of Absence er som å bla i naken hud. Men du får aldri møte hele mennesket under huden. Hetz går tett på og nærheten er overveldende – fra slikkende tunger til blodige knær. Historiene bak de blodige knærne og hånden rundt strupen må du selv fantasere fram.

– Jeg pleier å sammenlikne boka med et gloryhole. Du vet når du titter i et gloryhole, så ser du et utsnitt av virkeligheten – men ikke hele sannheten. Sånn er det med mine bilder også. Jeg viser deg et utsnitt. Alt det andre må du visualisere i ditt eget hode, sier Florian Hetz til Blikk og forklarer,

– Kroppene du ser, kan virke gjenkjennbare, men likevel helt tilfeldige. Fordi modellene ikke har en identitet og de er anonymisert, så kan personen du ser på bildet faktisk være han du var forelsket i da du gikk på ungdomsskolen, eller naboen, presten i menigheten, en ekskjæreste, bestevennen din eller en du har flørtet med på nettet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS