Temaet for Val McDermids «Resistance» er hva som kan skje når vi trosser vitenskapelige advarsler om farene vi står overfor på grunn av overforbruk av antibiotika.

Trodde ikke at hun kunne klare å leve på å skrive skeive krimromaner

Publisert Sist oppdatert

VAL MCDERMID som har skremt leserne sine i 35 år med utallige mordhistorier, vil nå terrorisere oss enda mer med en verdenstruende pandemi i sin nye bok «Restiance».

Skotske Val McDermid (65) var den første i Storbritannia som ga ut en krimbok med en åpen lesbisk hovedperson i 1987. Det gjorde hun med debutboka «Report for Murder» som handler om den radikale journalisten Lindsay Gordon. Den femte og siste boka om henne kom i 1996.

Ifølge McDermid brukte hun mye fra sitt eget liv da hun skapte Gordon. Hun hadde også jobbet som journalist i mange år da hun ga ut de første bøkene om henne. Bøkene førte til at McDermid også ble brukt som talskvinne for det lesbiske miljøet. Mange fra miljøet mente derfor at hun sviktet og «solgte seg», da hun etter begynte å skrive om den heterofile privatetterforskeren Kate Brannigan. McDermid innrømmet da også glatt at hun hadde tatt kommersielle hensyn da Brannigan ble skapt. Hun ville skrive på heltid og trodde ikke at hun kunne klare det bare ved å skrive skeive krimromaner. I dag er hun bestselgerforfatter og er oversatt til over 40 språk.

I mai kommer hennes nye bok «Restiance», med en helt ny helt i rollen som etterforsker, Zoe Meadows. Og temaet er skremmende hyperaktuelt. Tenk deg en verden der selv det minste risp i huden kan være dødelig. Kreftbehandlinger, inkludert cellegift, og organtransplantasjoner, er ikke lenger mulig og selv enkel kirurgi er for risikabelt. En epidemi utløst av dødelige bakterier har gjort hele helsetjenesten hjelpeløs. I «Restiance» har hun beskrevet et ekstremt scenario som viser hva som skjer hvis antibiotika slutter å virke.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS