TV

«Bridgerton» blir skeivere

Siden 2020 har seere over hele verden latt seg begeistre av Netflix-dramaet «Bridgerton. I sesong tre blir det endelig også skeive kjærlighetshistorier.

Jonathan Bailey i rollen som Anthony Bridgerton.
Publisert

Mange har lovprist kostymedramaet «Bridgerton» for mangfold.

Men skeive fans har med rette kritisert serien for mangel på skeiv representasjon, til tross for at de skeive seerne fort la sin elsk på Jonathan Bailey, som spiller rollen som Anthony Bridgerton.

Bailey, som selv er skeiv, har tidligere vært å se i tv-serier som «Dr. Who» og «Broadchurch», og filmer som «Elizabeth: The Golden Age» og «The Young Messiah». Han har også vært gjestedommer i «RuPaul’s Drag Race UK vs The World».

«Fuck this!»

Det var i «Bridgerton» at Bailey fikk sin første hovedrolle, og det var først etter suksessen han våget å komme ut av skapet som skeiv. Før han kom ut ble han advart mot å være åpen.

I et intervju med magasinet GQ UK mintes Bailey noen av rådene han fikk i karrieren: «En gang ble jeg fortalt: «Det er to ting vi ikke vil vite: om du er alkoholiker eller at du er homo.»

Bailey fortalte at det festet seg. «Å høre sånt fra mennesker i maktposisjoner gjør inntrykk. Det er klart jeg tenkte på det. Klart jeg tenkte at for å kunne bli lykkelig og suksessrik, måtte jeg være streit,» sa han til GQ UK.

Disse tankene satt fast i mange år. Til tross for at han aldri benektet at han er skeiv, så var han nøye på å holde privatlivet for seg selv. «Men jeg kom til et punkt hvor jeg tenkte 'Fuck this'. Det er viktigere å kunne holde hånden til kjæresten min offentlig enn å få en rolle», sa Joanathan Baily.

Kjærlighet i mange former

Nå er det snart klart for sesong tre av den populære serien, og skaperne har lovet at sesongen vil ha et skeivt tilsnitt.

Seriens produsent, Jess Brownell, sier i et intervju med nettstedet PRIDE at inkluderingen av skeive historier i «Bridgerton»-universet er noe hun har prioritert.

 «Dette er en serie om kjærlighet i sine mange former, og jeg synes det er riktig av oss å fremheve skeiv kjærlighet, og fortelle skeive historier», sier hun til PRIDE.

«Jeg vil se mer skeiv glede på skjermen, og det var definitivt en prioritet da jeg gikk inn i rollen som seriens produsent.»

Flere detaljer ønsker ikke Brownell å avsløre, men Nicola Coughlan, som spiller hovedrollen som Penelope Featherington i sesong tre, sier i et intervju med PRIDE at hun er «desperat» etter å få inn skeive historier i serien.

«Jeg kan nesten ikke vente. Jeg tror det vil bli vakkert. Det fantastiske med «Bridgerton» er at det er en oppdiktet verden som aldri har eksistert. Så jeg tror det er mye rom der for skeive kjærlighetshistorier, og jeg synes alle kjærlighetshistorier fortjener å bli feiret.»

«Bridgerton» sesong tre på Netflix har to premieredatoer. Del en har premiere 16. mai, mens del to har premiere 13. juni.

Powered by Labrador CMS