Podkast

Jakten på Britney

Etter å ha begått selvmord, sender Alex en kryptisk e-post til vennen Chris. I podcasten «Unread» følger vi Chris sin søken etter årsaken til vennens død, en jakt som leder ham til en hemmelig Britney-fanklubb.

Publisert Sist oppdatert

.

Podcasten «Unread» starter en desemberkveld i 2019, nøyaktig klokka 19.00. Chris Stedman mottar en e-post fra vennen Alex. De har ikke sett hverandre på en stund.

Chris frykter at Alex skriver for å mase på ham om å treffes. Han har vært opptatt i det siste og føler seg som en dårlig venn. Men e-posten inneholder noe helt annet. Chris leser den i vantro:

Chris. Jeg skriver for å fortelle deg at når du mottar denne forhåndsplanlagte e-posten, vil jeg ikke lenger være i live.

.

Hvem er Alice?

Han leser e-posten igjen og igjen, forsøker å ringe Alex, men får ikke svar. Etter hvert legger han merke til en lenke helt nederst i e-posten. Over har Alex skrevet:

Her er Alice sine opptak.«»

Under er en lenke til en Soundcloud-bruker med flere lydklipp av en kvinnestemme, en mappe han kun fikk tilgang til med linken.

Chris Stedman (foran) og vennen Alex, hvis død starter en etterforskning av en mystisk kvinne ved navn Alice.

Chris husket at Alex hadde snakket om henne. Alice var en legende i Britney-fankretser. Med god grunn – hun høres akkurat ut som Britney selv. Alex var lidenskapelig opptatt av Britney Spears. Han elsket ikke noen, ikke familie, ikke venner, på den måten som han elsket Britney.

Han kunne koreografien til alle musikkvideoene hennes, dro på utallige Britney-konserter, kunne tilsynelatende alle fakta om henne. Alex følte at han virkelig forsto Britney, han identifiserte seg med henne.

– Hun var den store kjærligheten, sier Chris i podcasten.

.

Jakter på sannheten

Det eneste som kunne ta større plass enn Britney i Alex sitt liv, var depresjonen hans. Den dukket opp med jevne mellomrom, overskygget alt annet. Det var depresjonen som til slutt skulle få ham til å avslutte livet.

Men hvorfor i all verden linket Alex til disse opptakene? Hvorfor var dette relevant? Hvordan kunne det være så viktig at det måtte inkluderes i selvmordsbrevet?

Og enda viktigere: Kunne Alice hjelpe Chris med å forstå hvorfor vennen hans forsvant?

Gjennom podcastens fire episoder følger vi Chris sin jakt på svar. Med hjelp fra vennene til Alex bestemmer han seg for å spore opp denne mystiske kvinnen, i et desperat håp om at hun vet noe om hva som skjedde med Alex.

.

Klikk her for å høre «Unread».

.

Powered by Labrador CMS