Phoebe Bridgers, MUNA og en lesbisk kultklassiker

Musikkvideoen til «Silk Chiffon» er en kjærlighetserklæring til 90-tallets mest ikoniske lesbefilm.

Publisert Sist oppdatert

Internett begynte å koke da elektropopbandet MUNA annonserte sitt samarbeid med det biseksuelle ikonet Phoebe Bridgers.

Det koker ikke stort mindre etter at de slapp musikkvideoen til samarbeidslåta «Silk Chiffon». Videoen henter nemlig tydelig inspirasjon fra filmen «But I’m a Cheerleader», som kom i 1999 og siden har vært en skeiv kultklassiker.

Kjærlighet og konverteringsterapi

«But I’m a Cheerleader» står igjen som en av de beste skeive filmene fra 90-tallet. Det er en herlig mørk romantisk komedie, som demonstrerer hvordan skeive folk, til tross for ensomhet og ulykkelighet, kan finne kjærligheten – og enda viktigere, at de fortjener å finne den.

I filmen møter vi den populære jenta Megan. Hun er ikke spesielt opptatt av å kysse kjæresten sin, er veganer og digger Melissa Etheridge. Familien ser med andre ord ikke noen annen løsning enn å sende henne til «True Directions», en konverteringsleir for skeive tenåringer. Her tvinges Megan og de andre tenåringene til å gjøre forskjellige øvelser, med en forventning om at dette skal gjøre dem streite.

Blant andre RuPaul dukker opp som en av leirens «streite» veiledere, som skal omdanne den skeive «outsider»-gjengen til perfekte borgere i det streite samfunnet. Men etter hvert får Megan seg venner og et skeivt fellesskap. Da hun møter Graham (Clea DuVall), viser det seg at kjærlighet kan blomstre på selv de mørkeste steder.

She said that I got her if I want / She's so soft like silk chiffon / Silk chiffon, that's how it feels, oh, when she's on me

– Fra «Silk Chiffon» av Muna (feat. Phoebe Bridgers)

MUNA og Phoebe Bridgers gjenskaper flere legendariske scener, som Megans ankomst til leiren, filmundervisningen i hva som er «passende» oppførsel (med hender som møtes rett under nesa på veilederne) og leirguttene som skal lære å hugge ved som en ekte, streit mannemann.

Hyllesten til Megan og den nydelige «True Directions»-gjengen er både morsom og rørende – og det er helt åpenbart at dette er en homage laget av blodfans!

Se musikkvideoen til «Silk Chiffon» her:

Powered by Labrador CMS