Skeiv og bærekraftig

– Vi er opptatt av bærekraft og ønsker å gi noe tilbake og gjøre noe for andre. Da tenker vi at det vil være aktuelt å dyrke mer her, for eksempel bær, sier Solfrid Lerbrekk.

Best på bygda

På gården sin i Øvrebø fikser Solfrid Lerbrekk og Lisbeth Tallaksen det meste selv. Av og til ved hjelp av Youtube.

Publisert Sist oppdatert

Man får virkelig følelsen av at Solfrid Lerbrekk og Lisbeth Tallaksen bor på landet, selv om Øvrebø bare er en kort kjøretur fra Kristiansand. Den asfalterte veien har tatt slutt, og på jordet ved siden av grusveien springer en saueflokk forbi, før et gårdstun med et stort hvitt hus og en rød stall kommer til syne. Blandingshunden Cassie kommer springende og logrende og vil hilse.

– Jeg hadde nok ikke valgt å være så mye i Oslo hvis det ikke hadde vært for jobben, sier SV-politikeren Solfrid som er stortingsrepresentant for Rogaland, og sitter i arbeids- og sosialkomiteen.

– Både Lisbeth og jeg er vokst opp på gård og trives med bygde- og gårdslivet. Noe av det beste med å bo her er alle mulighetene vi har, alt vi kan gjøre utendørs og så er det stillheten rundt oss, sier Solfrid.

Gården deres ligger i Vennesla kommune der både menighetslivet og arbeiderbevegelsen står sterkt, og Ap og KrF bytter på ordførervervet. Her har paret fått bygget en låve med stall, hønsehus og eget drivhus. Familien har også nok av firbente medlemmer med tre hester, to katter og Cassie. I tillegg har de to høner, to haner og to kyllinger.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS