– Reaksjonene jeg har fått har alltid vært positive. Hva folk eventuelt sier bak min rygg, vet jeg ikke noe om, og det er heller ikke mitt problem. sier Renate Furre Henriksen-Sandvær.

Bladfyken i Stranda

Renate Furre Henriksen-Sandvær elsker Elvis, nynorsk og kona Maria. Som redaktør i lokalavisa, håper hun at hun kan vise unge at det er helt greit å være skeiv på bygda.

Publisert Sist oppdatert

Bare noen uker etter at hun fikk redaktørtittelen, har hun rukket å refse Stranda kommune for å holde et brev hemmelig. Lokalavisa skal være lim og lupe, og «bladfyken», som hun liker å omtale seg selv som, kan offentlighetsloven på rams. Hun går ikke stille i dørene og blir godt lagt merke til i nærmiljøet. Såpass at bladfyken allerede har vært tema i den lokale revyen.

– Jeg satt på første rad, og plutselig legger jeg merke til at gjengen på scenen midt i en nidvise om Sunnylvens framtid synger «Hva gjør bladfyken nå?» Det var en spesiell opplevelse, og jeg kjente at både de på scena og publikum satte øynene i hun som satt og rødmet på første benk.

Renate Furre Henriksen-Sandvær humrer mens hun forteller det ryktes at ett revynummer også denne våren vil dreie seg om den nye redaktøren.

EN ANNEN BAGASJE

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS