Det finnes ingen bilder av William Dorsey Swann. Det eldste bildet som er funnet av drag- artister, er fra en film laget i Frankrike av Louis Lumière i 1903. Danseren i kjole er Jack Brown fra Virginia i USA.

USAs første dragqueen

USAs første dragdronning var den tidligere slaven William Dorsey Swann.

Publisert

Webster Hall i Greenwich Village i New York (bildet), var et populært lokale for flere drag balls i 1920-årene. Men det var det årlige Hamilton Lodge Ball i Harlem, som dateres tilbake til 1869, som var fødestedet for det vi kjenner som drag ball-kulturen i New York.

Under den amerikanske borgerkrigen erklærte president Abraham Lincoln at slaveriet i sørstatene skulle opphøre fra 1. januar 1863. Dermed ble 3,5 av omtrent 4 millioner slaver satt fri. En av dem var guttungen William Dorsey Swann, født 1860 i Marylands på den amerikanske østkysten. Han var eid av en hvit kvinne og bodde på plantasjen hennes før han og de andre slavene ble befridd.

Måten han han levde livet sitt etterpå, gjør ham til den første dokumenterte dragdronningen i amerikansk lhbt+historie, ifølge historiker, forfatter og journalist Channing Joseph.

Han oppdaget historien mens han var journaliststudent ved Columbia University. Der snublet han over en uvanlig Washington Post-overskrift datert 13. april 1888: «Negro Dive Raided. Thirteen Black Men Dressed as Women Surprised at Supper and Arrested».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS