Leslie-Lohman Museum of Art:

Fra kunstneren Ben Cuveas bildecollage «Reinserted». I serien limer han inn arkivbilder av sexarbeidere inn i dagens bybilde.

Skeiv kunst på alle vegger

For 50 år siden begynte kjæresteparet Charles Leslie og Fritz Lohman å vise fram homoerotisk kunst hjemme i leiligheten i New York. I dag er Leslie-Lohman Museum of Art verdens eneste permanente utstillingssted for skeiv kunst.

Publisert Sist oppdatert

NEW YORK: De svære vinduene på den klassiske støpejernbygningen i Soho er dekket med fotografier til den prisbelønte fotografen og dokumentaristen Joan E. Biren (JEB), bilder som hun har tatt av lhbt-aktivister gjennom 40 år. Hun er blant annet kjent for sine banebrytende utstillinger og fotobøker, «Eye to Eye: Portraits of Lesbians» (1979) og «Making a Way: Lesbians Out Front» (1987).

– Velkommen! Bli med inn her og få en kaffe, sier Jerry Kajpust, kommunikasjonsdirektør ved Leslie-Lohman Museum of Art.

Museet har verk av verdenskjente kunstnere som David Hockney, Tom of Finland, Robert Mapplethorpe, Keith Haring og Andy Warhol, foruten en lang rekke andre kjente og ukjente– inkludert lesbiske og transpersoner. Hvert år har museet minst seks ulike utstillinger. I tillegg har de et eget rom hvor studenter, forskere og kunsteksperter kan komme for å fordype seg i lhbt-kunst.

– Vi jobber også med et stort prosjekt hvor vi samarbeider med lærere og -elever om hvordan kunst kan brukes til å snakke om for eksempel kjønnsidentitet og minoritetstilhørighet, forteller Kajpust.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS