På Oslo Pride mandag 22. juni kan du høre foredrag om chemsex.

Pride Talks på Oslo Pride

Mandag 22. juni byr Oslo Pride på digitale arrangementer, fra foredrag om Chemsex og BDSM til Pride Talks om homonasjonalisme.

Publisert

Vi går inn i den siste uka i Pride-måneden juni, som ender med digital parade og paradeshow lørdag 27. juni. Men før den tid er det nok av skeivt innhold du kan delta på.

Oslo Pride har laget seg base på det gamle Deichmanske bibliotek og derfra arrangeres en rekke arrangementer hele uka. Arrangementene strømmes via VIERLIVE og kan oppleves på nett der du måtte befinne deg.

Utdanning og inkludering


Mandag 22. juni starter med en digital samtale i regi av SAIH og Fellesrådet for Afrika kl. 13. «Inclusive education in the time of Corona» setter søkelys på hvordan queer studenter og akademkere i Sør-Afrika og Zimbabwe organiserer seg for å gjøre utdanningsinstitusjoner inkluderende, samt hvordan skape trygge rom i en tid med sosial distanse.

Følg samtalen her: «Inclusive education in the time of Corona»

Sterkere sammen

Kl. 14 inviterer Sex og politikk til foredraget «Internasjonale søsterorganisasjoner - sterkere sammen!»

International Planned Parenhood Federeations er verdens største paraplyorganisasjon, med søsterorganisasjoner i mer enn 160 land. Dette blir et 15 minutters foredrag hvor regissør Ibrahim Musal og prosjektleder Linda Haugland forteller hvordan de koordinerer IPPFs arbeid med seksuelle rettigeter og seksualitets- og kjønnsmangfold. I tillegg presenteres Ibrahims Mursals film Kunsten å synde, og han forteller om bakgrunnen med muslimsk homofobi og Sudan.

Se foredraget her: «Internasjonale søsterorganisasjoner - sterkere sammen!»

Rus og sex


Aktivistgruppa Chemfriendly arrangerer foredraget «Chemsex and BDSM» kl. 17.

Chemsex er når menn som har sex med menn kombinerer sex og rusmidler. Det er en praksis som kan medføre overdoser, spesielt I sammenheng med BDSM sex. I dette foredraget reflekteres det over hva man kan lære av BDSM-miljøet med hensyn til samtykke, samt hvilke forholdsregler som bør være på plass når rus kombineres med BDSM.

Se foredraget her: «Chemsex and BDSM»

Thee Yezen i Salam gir en innføring i homonasjonalisme på dagens Pride Talks.

Pride Talks

Kl. 20 er det klart for Pride Talks, korte og aktuelle foredrag om brennhete tema og historier du ikke visste du lengtet etter. Hvert foredrag er på maks 15 minutter, og du kan kommentere og stille spørsmål i chatten mens foredraget sendes.

Mandag 22. juni kan du høre Thee Yezen fra Salam forklare hva homonasjonalisme er, og hvorfor vi må ha et globalt perspektiv på den skeive kampen.

Stig Krogstad, produsent og leder av Oslo Prides BamseScene, forteller om Bamseklubbens og BamseScenens historie.

Stig følges av kjønn- og seksualitetsforsker Janne Bromseth, som vil forklare hva livsløpsnormer er, og skal snakke om å finne veier til en inkluderende eldreomsorg.

Her ser du Pride Talks

Powered by Labrador CMS