Changing The Game»

Oslo/Fusion: torsdag 26. september

Erotikk, atleter, fantasi og dramatikk preger programmet på Oslo/Fusion i dag.

Publisert Sist oppdatert

Trans og atlet

Dokumentaren «Changing The Game» forteller historien om tre high school-atleter fra forskjellige steder i USA. De deler åpenhjertig sine historier om hvordan det er å være trans og tenåring.

Én av de tre, Mack Beggs, skapte internasjonale overskrifter i fjor da han ble Texas State Champion i bryting for jenter – som gutt. Hans personlige kamp mot den statlige politikken i Texas har ført til både hyllester og hatefulle trusler.

«Changing The Game»

Hver av de tre historiene i «Changing the Game» drives av de høyst egenartede stemmene til de tre skoleelevene, som lar oss komme ekstremt tett innpå dem i en svært sårbar fase i livet. Takket være deres mot og åpenhet får vi muligheten til å se verden gjennom deres øyne, og dele både utfordringene og gledene de møter på veien.

Sammen i tykt og tynt

Spillefilmen «We The Animals» hadde verdenspremiere under Sundance filmfestival og er en vár coming-of-age film, basert på Justin Torres’ bestselgende roman.

«We The Animals»

Brødrene Manny, Joel og Jonah kjemper seg gjennom en oppvekst preget av foreldrenes flyktige og turbulente kjærlighetsliv. Ingenting kan skille dem ad, de holder sammen i tykt og tynt. Men etter hvert som de vokser til, blir det et skille mellom de to eldste brødrene og minstemann Jonah: Mens storebrødrene tar etter sin temperamentsfulle og tidvis voldsomme far (Raúl Castillo, Looking), søker Jonah tilflukt i sin egen fantasiverden.

«Adam»

Film som skaper dialog

Det har stormet rundt filmen «Adam», av regissør Rhys Ernst, som også er gjest på årets festival. Ungdomsfilmen «Adam», basert på boka til Ariel Schrag, som også har skrevet manus, fikk massiv kritikk i forbindelse med lanseringen i august. Flere skeive krever nå boikott av filmen, og kaller den både trans- og lesbefiendtlig. Ydén var selv skeptisk, men etter å ha sett filmen mener han den har en plass på programmet til Oslo/Fusion.

– At det er problematiske ting som tas opp i filmen er riktig, men det gjenspeiler også den uvitenhet som lå rundt transtematikk for kun få år siden, sier Ydén og legger vekt på at Oslo/Fusions oppgave er å vise film som åpner for dialog.

– Jeg håper publikum som kommer vil være delaktige og dele sine meninger, samt lytte til andres. Det er slik vi bygger en «community».

«Funeral Parade Of Roses»

Dramatisk og voldelig

Spillefilmen «Funeral Parade Of Roses» er et voldelig og dramatisk blodbad som utspiller seg rundt rammen av et kjærlighetstriangel på en homobar i Tokyo. Eddie og transvestitten Leda har hver sine seksuelt motiverte planer for barsjef og doplanger Gonda. Gonda selv frykter at Leda vil sette politiet på ham om han ikke gir etter for hens tilnærminger. Men når Leda begår selvmord, står Eddie og Gonda fritt til å gi seg hen til dragningen de begge føler til hverandre…

Men fullt så enkelt er det selvfølgelig ikke, og de fatale overraskelsene står fortsatt i kø for de to.

Nytt fra Almodóvar

Pedro Almodóvar trenger knapt noen introduksjon, og bruker i sin siste film «Smerte og Ære» inspirasjon fra sitt eget liv som bakteppe for en slående fortelling.

«Smerte og ære»

Filmens narrativ baserer seg rundt en rekke gjensyn, slik de blir fortalt av den aldrende filmregissøren Salvador Mallo (Antonio Banderas). Her er både gjensyn med virkelige mennesker og minner fra Mallos lange liv: han henter fram minner fra sin oppvekst på 60-tallet, sine første romantiske lengsler, den første virkelige kjærligheten i Madrid på 80-tallet, og da han oppdaget filmmediet.

«Smerte og ære» utforsker skapelsesprosessen, og utfordringene ved å skille sitt eget liv fra det liv man skaper. Intet ringere enn et mesterstykke av en film.

Erotikk takk!

Kortfilmprogrammet «Love and carnal pleasures» byr på syv kortfilmer med fokus på lidenskap og erotikk.

Oslo/Fusion International Film Festival arrangers på Cinemateket i Filmens hus, Dronningens gate 16, Oslo.

Info og fullstendig program: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS