Film

Skuespillere og mangeårige venner Colin Firth (t.v.) og Stanley Tucci innså under innøvingen av «Supernova, at de heller skulle ha spilt hverandres roller. Heldigvis var regissøren enig, og de to byttet.

Colin Firth og Stanley Tucci spiller et par som må takle demens

Hva gjør du når kjæresten din blir alvorlig syk? I «Supernova» spiller Colin Firth og Stanley Tucci to homser som etter 20 års samliv må takle demens. – Det var et tøft manus å skrive, og tårene rant da jeg skrev slutten, forteller regissør Harry Macqueen.

Publisert

Sam (Colin Firth) og Tusker (Stanley Tucci) er på biltur i Nord-England. Sistnevnte har fått diagnosen tidlig demens og dette er deres siste reise før Tuskers helseproblemer kan bli for store for slike utflukter. Det er en rørende, tankevekkende og ofte vittig film der skuespillerne gjør sterke prestasjoner som kan gi dem Golden Globe-nominasjoner og kanskje en pris under utdelingen 28. februar.

– Dette er en veldig personlig film for meg, forteller Harry Macqueen (36), den tidligere skuespilleren som har skrevet og regissert «Supernova», som er engelskmannens andre spillefilm.

– Jeg har brukt mine egne livserfaringer og fokusert på tema jeg er opptatt av. Forhåpentligvis har det blitt en dyp og intim historie om kjærligheten. Ideen til filmen startet med spørsmålet: hvordan oppleves demens for den som får diagnosen og for partneren? Da må det snakkes om hvilke valg som bør tas og om hvor langt den friske partneren er villig til å gå for sin elskede. I dette tilfellet blir Sams og Tuskers kjærlighet alvorlig testet. Det var et tøft manus å skrive, og tårene rant da jeg skrev slutten, forteller Macqueen på pressekonferansen under San Sebastian filmfestival i september.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS