Conchita Wurst

Farvel til Conchita

Nok oppmerksomhet til det kvinnelige alter ego til Thomas Neuwirths.

Publisert Sist oppdatert

Østeriske Conchita Wurst (30) har overrasket verden med sin nye look i sin siste musikkvideo. Wurst er Thomas Neuwirths dragqueen-karakter som tok Europa med storm da hun vant Melodi Grand Prix i 2014 med langt mørkt hår, kombinert med mørkt skjegg og kjole. Det har lenge florert rykter om at Neuwirth skal ha ment at hans kvinnelige alter ego har fått nok oppmerksomhet. De har blitt underbygget ved at Neuwirth de siste årene har blitt observert som mer og mer «mandig» i offentligheten.

I den nyeste musikkvideoen til låta, «Hit me», opptrer Neuwirth med hvitfarget skjegg og kort hvitfarget frisyre, og ingenting tyder lenger på at det er en dragdronning som opptrer. I mars gav Neuwirth ut to singler fra sitt nye elektroniske musikkprosjekt WURST. En av singlene, «Trash All The Glam», gir klart uttrykk for at Conchita og WURST er to ulike prosjekter. Conchita er det feminine medieikonet som er kjent for liveopptredener med en miks av glam-pop og divasanger, mens WURST er den maskuline elektroniske rollefiguren som sexy leverer dansbare lydbilder, og samtidig avslører mer om Neuwirth og hans liv. Noe som var umulig for karakteren Conchita.

Singelen «Trash All The Glam» gjør det klart at det er et tydelig skille mellom disse to verdenene med blant annet teksten «I cut off hands that hold me back, I’m trashing all the glam.»

Powered by Labrador CMS