Dag Johan Haugerud fikk P2-lytternes romanpris i 2016 for romanen «Enkle atonale stykker for barn», som handler om hvordan vi er overfor andre, basert på seksuell orientering og kjønnsidentitet, mer eller mindre sosialt konstruert.

Jeg er ikke spesielt flink til å være homo

Dag Johan Haugerud høstet kritikerros for filmen «Barn». At den også har et homsepar i persongalleriet, har gått under radaren for de fleste. Selv om den hadde sjansen til å vinne Queer Lion på filmfestivalen i Venezia.

Publisert Sist oppdatert

To barn krangler i en skolegård. Tretten år gamle Lykke, datteren av en framtredende Ap-politiker, kommer til å skade Jamie, sønn av en like markant Frp-politiker, slik at han dør. Jakten på mening og rettferdighet i det tilfeldige og meningsløse er blant omdreiningspunktene i Dag Johan Haugeruds «Barn», som han har skrevet manus til og hadde regien på.

Filmen viser hvor kort og plutselig veien fra hverdag til unntakstilstand kan være. Den handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

På filmfestivalen Venice Days i Venezia i september, konkurrerte «Barn» om Queer Lion, filmprisen som har blitt delt ut siden 2007 til beste film med lhbt-tema og skeiv kultur.

– Det føltes kjempebra, sier Haugerud over en kopp kaffe på en café i Torggata i Oslo en grytidlig på morgen.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS