SKEIV SOMMER

Dag Myrdals skeive sommer

Kinky dager på et restaurert herskapshus i Berlin og bilturer med solbrent hud innsmurt i yoghurt. PolyNorge-lederen har hatt litt av noen sommerferier.

Publisert Sist oppdatert

Dag Myrdal (52)

Leder i PolyNorge

– Hei, Dag! Hvordan ser sommeren din ut i år?

– I år blir det småturenes år. Har vært på Fedje og feiret en 50-årsdag med grillet hvalbiff og lansering av Feddie-ølet, har vært sjef på «piratskute» i Prideparaden i Bergen og skal til Arendalsuka med PolyNorge.

– Hvilken lhbtqi+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– I guttegjengen er Arent den evige reiselederen, som har planlagt reiser et par helger i året i 30 år. Han er ganske konservativ, men det er da man virkelig kan være litt sprø innimellom. En gang ordnet han med OL-omvisning i Helsingfors for å avgjøre en nachspiel-diskusjon om det noen gang hadde vært arrangert OL der.

En gang ordnet han med OL-omvisning i Helsingfors for å avgjøre en nachspiel-diskusjon om det noen gang hadde vært arrangert OL der.

Dag Myrdal

– Beste sommerminne?

– Berlin i slutten av Prideuken der for noen år siden. Det var kjempevarmt vi var på klubber og byliv og rundet av med noen kinky dager på et restaurert herskapshus der vi hadde hele plassen for oss selv.

– Verste sommerminne?

– Sure barn og dårlig vær har det vært litt av, men de glemmer en fort. Husker jeg ble ekstremt solbrent et år i Kroatia og fikk råd om å smøre meg inn med youghurt på bilturen tilbake. Vi fant bare jordbær-youghurt og jeg rakk akkurat å smøre meg inn overalt da min kjære ble dårlig og jeg måtte overta kjøringen i den tilstanden.

– Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Jeg er nok en planlegger. Liker å gjøre mer ut av gleden ved å både planlegge opplevelsene, oppleve de og så ha minnene å mimre om etterpå. Men jeg liker ikke å gjøre det samme mange ganger.

– Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Jeg er bergenser og ville nok vist frem Bergen, men der er ikke for mange ting å gjøre om sommeren. «Norway in a nutshell»-turen er bra. Norske fornøyelsesparker ville jeg styrt unna. De er dessverre ofte både overpriset, og ikke gjennomførte og unike nok.

– Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

– De som kjenner meg ville nok blitt mest overrasket om jeg la meg i ro på en strand i Syden i to-tre uker.

– Hvilken skeiv sak/hvilke skeive saker brenner du for?

– Ikke begrenset til skeive, men hatprat og polarisering er det viktig å komme til livs. Alle bør kunne stå frem som den de er eller med de saker de ønsker uten å være redde for trusler, «outing» eller ekle kommentarer og handlinger. Det er bra at politiet endelig i år har fått litt fokus på paragraf 266 om hensynsløs adferd, og håper det kan bringe frukter.

Dag Myrdal

– I sommer har det vært debatt om barneloven, og voksne mennesker, uten særlig mange andre argumenter, påstår polyamorøse ikke tenker på barna når de ønsker å gi barn i mangfolds- og bonusfamilier rettigheter som varer forbi de voksnes forhold.

– Jeg synes det er forferdelig at barn aldri opparbeider seg rettigheter i forhold til en bonusfar uten å måtte kutte bånd til biologisk far. Det er et valg som er helt unødvendig, og fokuset er ikke på barns rettigheter i det hele tatt i diskusjonene.

– Pride: Er det mest party eller mest protest?

– Det er heldigvis en blanding. Noe av festen er i seg selv en protest, et krav om å få lov til å være annerledes og være stolt av det uansett hvem og hvor mange en elsker!

– Hva leser du/ser du på i sommer?

– Jeg har lest ferdig Arild Wærness’ triologi (foreløpig) om ungjenten Arja som vokser opp på 60-tallet og sett the «Blacklist» med kjæresten, ellers blir det mye Twitter...

– Favorittsommerlåt?

– Hm. Teller Kygos «Higher Love» som sommerlåt?

Powered by Labrador CMS