Fotball

Vålerenga lanserer regnbueskjerf

Vålerenga Fotball lanserer skjerfene Pride of Oslo i regnbuens farger.

Daglig leder i Vålerengasjappa, Frode Veie og Dan Bjørke, leder i Oslo Pride.
Publisert

Hovedtrener for Vålerenga Fotball, Dag-Eilev Fagermo sikret seg fem eksemplar av de unike skjerfene og er glad Vålerenga er en foregangsklubb når det kommer til mangfold og inkludering.

– I lys av alt som skjer, og har skjedd, i Qatar, samt den rollen Vålerenga tar i kampen for likestilling, mangfold og inkludering, var tidspunktet for dette skjerfet perfekt, sier Fagermo.

Daglig leder i Vålerengasjappa, Frode Veie forteller om stor etterspørsel og svært positive tilbakemeldinger på skjerf-stuntet.

– Det har vært utelukkende god respons. Det er mange som har kommet til oss og sagt det er fint de kan ikle seg et regnbueskjerf og samtidig være Vålerenga-supporter, sier Veie.

Vålerengas hovedtrener sier at klubbens verdier er noe av det som gjør ham ekstra stolt av å være sjef på Intility Arena.

– Det er mange som har store planer og snakker høyt, men som ikke gjør noe med det. Med dette, som med veldig mye annet, viser Vålerenga i praksis at vi er klubben for alle, sier Fagermo.

Av et opplag på 300 skjerf er det få igjen på lager, men Veie forsikrer at flere er bestilt og at annet supporterutstyr i regnbuens farger allerede er i trykken. Deler av overskuddet fra salget går til Oslo Pride.

– Selv om vi tjener penger på å selge skjerfene, var aldri dette hovedintensjonen. Med tanke på alt som har skjedd i Qatar og ikke minst det som skjedde i forkant av Oslo Pride i fjor, føltes timingen veldig riktig. I tillegg er det fint for oss å kunne gi deler av overskuddet videre til nettopp Oslo Pride. De gjør en fantastisk jobb for like rettigheter og menneskeverd, sier Veie.

Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, roser Vålerenga for tiltaket og timingen.

– Vålerenga har gjort et viktig og aktivt arbeid for å motarbeide rasisme og utenforskap i idretten, og har vært ledende på dette arbeidet i flere tiår. De har gått foran som et godt eksempel, og inspirert andre klubber og idrettslag til å følge etter i deres spor, sier Bjørke.

– Vi er veldig glade for at de nå signaliserer enda tydeligere at fotballen skal være et sted hvor alle kan føle seg hjemme, uavhengig av hvem en er, eller hvem en elsker. Det er kanskje særs viktig i et år hvor mange har fulgt fotball-VM med en vond følelse, sier Dan Bjørke.

Powered by Labrador CMS