Oslo Pride

Bygger Pride House i Oslo

Oslo Pride har over lengre tid vært på jakt etter et eget hovedkvarter. Brikkene falt på plass da de fant en skjult perle i en bakgård i Storgata i Oslo.

– Vi vil fylle huset med en rekke store og små arrangementer, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.
– Vi vil fylle huset med en rekke store og små arrangementer, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.
Publisert Sist oppdatert

– Oslo, med mål om å være en regnbuehovedstad, trenger et Pride House. Pride House blir et samlingsted for hele det skeive miljøet i Oslo, med mye aktivitet. Spesielt etter masseskytinga og terrorangrepet 25.juni 2022 er det å skape arenaer for tilhørighet og samhold særdeles viktig – et skeivt community house vil uten tvil bidra til det, sier Dan Bjørke, leder i Oslo Pride, i et intervju på nettsiden til Næringseiendom.

Det mangler ikke på ideer til hvordan de skal skape liv i kontorbygget i Storgata 41, som snart er ferdig renovert og klar for å huse Oslo Pride.

– Vi vil fylle huset med en rekke store og små arrangementer. Vi jobber tett med idretten, ideelle organisasjoner, kunst- og kulturinstitusjoner og næringslivet gjennom hele året. Med Pride House kan vi huse flere arrangementer med våre samarbeidspartnere. Også blir det selvsagt tilholdsstedet til alle som jobber med festivalen hver dag gjennom året, sier Bjørke.

Miljøsertifisert og universelt utformet

Bjørke mener Storgata 41 vil bli helt perfekt og sier at et eget hus alltid har vært en drøm.

 – Det ligger veldig tilgjengelig til, midt i Oslo sentrum. Det er også huset der homo-saunaen Hercules holdt til i mange år, så det er skeiv historikk i veggene fra før.

 Bygget utvikles dessuten i henhold til BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), som er en internasjonal klassifiseringsmetode for bygg, og er en av de vanligste metodene som brukes for miljøsertifisering av bygg.

 – I tillegg skal bygget være tilgjengelig for alle, og blir universelt utformet. Det blir heis, og alle rom blir tilgjengelig for rullestol, sier Dan Bjørke i en kommentar til Blikk.

 

Powered by Labrador CMS