Oslo Pride

Oslo Pride flytter til Sofienbergparken

I 2024 er det femti år siden den første Pride-markeringen i Oslo. – Sofienbergparken blir en flott arena for denne jubileet, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2023 flyttet Oslo Pride til Kontraskjæret for å utvide kapasiteten for både publikum og tilbud, til stor suksess. 

Da Oslo Pride sendte ny søknad om å ha Kontraskjæret som arena i 2024, var det klare signaler for at dette skulle la seg gjennomføre. Avslaget som ble sendt i november, kom derfor overraskende på festivalen, og skapte utfordringer for planleggingen av neste års Pride-markering.

– Vi ble satt i en veldig krevende situasjon, hvor vi måtte finne et nytt sted for festivalen. Oslo Pride er en av hovedstadens aller største arrangementer, og å finne et egnet sted i Oslo sentrum og planlegge hele festivalen på nytt, har vært utfordrende, sier leder i Oslo Pride Dan Bjørke i en pressemelding.

Gleden var derfor stor, da det torsdag kveld ble klart at festivalen kunne flytte inn i Sofienbergparken i juni.

– Heldigvis har Oslo byråd, og spesielt byråden for sosiale tjenester, Julianne Ferskhaug, stått skulder ved skulder med Oslo Pride og jobbet beinhardt for å finne et godt alternativ for oss. Vi setter utrolig pris på dette, og den forståelsen de har vist oss. Det lover godt for de fire neste årene med dette byrådet, sier Bjørke.

Inviterer alle til å feire 50 år med Pride

I 2024 er det femti år siden den første Pride-markeringen i Oslo. Den gangen demonstrerte et lite knippe mennesker på Universitetsplassen. Siden den gang har Pride blitt et viktig arrangement som markeres over hele Norge, der vi sammen sender et tydelig signal om at alle skal føle tilhørighet i samfunnet, uansett hvem du er eller hvem du elsker. 

– Sofienbergparken blir en flott arena for denne jubileet, og vi takker også bydelspolitikerne på Grünerløkka som åpner parken for oss. Vi håper hele bydelen, byen og resten av landet blir med oss i feiringen, sier Bjørke.

Kontraskjæret fra 2025

I tråd med handlingsplanen “Stolt og fri” 2024-2028 har byrådet gitt Oslo Pride muligheten å flytte tilbake til Kontraskjæret i 2025 og fem år fremover. Bakgrunnen for avtalen er et tverrpolitisk ønske om å sikre at Oslo Pride får et mer forutsigbart sted å være i Oslo i fremtiden. 

Powered by Labrador CMS