Pride

Sammen om kampen

Elitehockeyligaen går sammen med Oslo Pride for å sette fokus på mangfold og inkludering i hele ishockeymiljøet, og til vinteren braker det løs med Pride Week på isen. – Elitehockeyligaen går foran som et meget godt eksempel, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke.

På nyåret vil elitehockeyligaen avholde Norges aller første Pride Week hvor tv-sendte kamper vil ha tydelig og synlig fokus på Pride.
Publisert Sist oppdatert

Elitehockeyligaen er den øverste divisjonen for ishockey i Norge, og nå har de ti lagene, i tillegg til kvinneligaen Bambusa, inngått et samarbeid med Oslo Pride for å sette større fokus på mangfold og inkludering i norsk ishockey. 

– Elitehockeyligaen går foran som et meget godt eksempel. De tar virkelig dette på alvor, og har et genuint ønske om at alle skal kunne ha gode og flotte opplevelser i idretten uavhengig av hvem man er eller hvem man elsker, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke. 

Samme mål

Både Oslo Pride og Elitehockeyligaen har stort fokus på lagånd og samhold, og at alle skal kunne ta del i dette. Gjennom dette partnerskapet ønsker partene å åpne alle deler av ishockey-miljøet for et mer mangfoldig publikum. 

Det gjelder ikke bare på tribunen, men alle deler av ishockeyfamilien: fra hockeyskolen, til publikum, til amatørsport og profesjonelt spill. Gjennom partnerskapet vil alle klubbene i elitehockeyligaen motta kurs i rosa kompetanse. 

Det skal gjør klubbene enda bedre rustet til å jobbe strategisk og effektivt med mangfold- og inkluderingstiltak lokalt. 

Pride Week

Over nyåret vil elitehockeyligaen avholde Norges aller første Pride Week. Her vil de tv-sendte kampene og intervjuene ha tydelig og synlig fokus på Pride, og det vil også lanseres en egen kampanje med fokus på samarbeidet. Klubbene vil også delta i sine lokale pridemarkeringer. 

– Vi gleder oss til Pride Week med hockeyen, og håper flere idrettsgrener kan se til ishockeyen slik at flere kan bli med på laget, sier Bjørke.

Powered by Labrador CMS