Scenekunst

Den homofile kroppens siste rituale

9.-13. februar inntar Ulf Nilseng inntar Dansens Hus med «Psalm for a Slut», siste del av triologien «ULF goes Religious».

Publisert

.

Forestillingen «Psalm for a Slut» er siste del av triologien «ULF goes Religious» av dansekunstneren Ulf Nilseng. Her er det den aldrende homofile kroppen som står i fokus.

– Vi blir født aleine og dør aleine. Vi har blitt født, men hvor er vi? «Psalm for a Slut» er endestasjonen, refleksjonen. Den handler om det sårbare, ensomme mennesket, om døden og skjærsilden, sa Nilseng til Blikk da vi besøkte ham hjemme på Grünerløkka i fjor.

«ULF goes Religious» er en reise gjennom livet, seksualiteten, kjønn og relasjoner. Der «Glory-Hole» (2018) tok for seg tilhørighet og samhold, «Brother-Making» (2019) kjærlighet, ritualer og moral og «Psalm for a Slut» (2021) utforsket den aldrende homofile kroppen, ensomheten og døden, er det «Golden Shower» som skal samle trådene etter den årelange prosessen.

Etter forestillingen lørdag 12. februar arrangeres det en ettersnakk klokken 20 om skapelsesprosess og skeive perspektiver i scenekunsten. Her deltar Ulf Nilseng, Corentin JPM Leven, Amund Ulvestad, Magnus Mikaelsen og Jorunn Kjersem Hildre. Samtalen modereres av Jonas Øren.

.

«Psam for a slut», Dansens Hus, 09.–13. februar.

.

Powered by Labrador CMS