Ulf goes Religious part 2/ Brother - Making.

Gifter seg på scenen

– Tittelen er egentlig morsom, fordi vi fant ut at det faktisk er en menighet i USA som heter The Glory Hole Church Centre.

Publisert Sist oppdatert

I trilogien «Ulf goes Religious» utforsker Ulf Nilseng (56) religion, seksualitet og skeivhet i forskjellige stadier av livet. I den første delen, med undertittelen «the Glory Hole», som ble satt opp i fjor, var det behovet for nærhet gjennom begrepet glory holes som var temaet.

– Tittelen er egentlig morsom, fordi vi fant ut at det faktisk er en menighet i USA som heter The Glory Hole Church Centre. Som homse tenker jeg ikke akkurat på glory holes som noe kirkelig. Men koblinga synes jeg var morsom. Det ble for oss en lek med struktur og hva religion kan bety for oss som er queer, forklarer danseren og koreografen Ulf Nilseng.

I den andre delen med undertittelen «Brother – Making» som vises på Dansens Hus i begynnelsen av oktober, ser han nærmere på kjærligheten, og leker med tradisjoner, seremonier og moral i forholdet mellom to mennesker.

– Begrepet brother-making går tilbake til romertiden, og henviser til en samkjønnet union foretatt av kirken. De romerske soldatene Sergius og Bacchus sies å være de første som inngikk en slik union. De var begge svært respekterte soldater, men de konverterte til kristendommen. Da de ikke lenger ville ofre til de romerske gudene, ble de arrestert og drept. Men først ble de påkledd kvinneklær og måtte paradere gjennom gatene, forteller Nilseng.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS