Musikal

Teaterpris til Sufjan Stevens-musikal

Danse-musikalen «Illinoise», som bygger på sanger av Sufjan Stevens, hentet hjem en prestisjetung Tony-pris søndag kveld.

Musikal som bygger på Sufjan Stevens album «Illinois» fikk Tony-pris. Skjermdump fra forestillingen «Illinoise» promovideo.
Publisert Sist oppdatert

I slutten av april hadde musikalen og danseforestillingen «Illinoise», som er basert på Sufjan Stevens-klassikeren «Illinois», premiere på St. James Theatre på Broadway.

Søndag kveld mottok forestillingen den prestisjetunge Tony-prisen, teater-motstykket til Oscar-prisen, for beste koreografi.

Som Pitchfork bemerker, er det imidlertid ikke Stevens som vant, til tross for at det er hans sanger stykket bygger på. Mottaker var Justin Peck.

Peck hadde både regi, og koreograferte forestillingen, samt samarbeidet om manus med Jackie Sibblies Drury, som på sin side vant 2019 drama-Pulitzer-for stykket «Fairview».

Dette er heller ikke første gang Peck har samarbeidet med Sufjan Stevens. Sammen har de gjort ballett-forestillingene «Year of the Rabbit» (2012), «Everywhere We Go» (2014), «In the Countenance of Kings» (2016), «The Decalogue» (2017) og «Reflections» (2019).

Forestillingen, ble i likhet med noen av de overnevnte, nominert i andre kategorier også. Men måtte se seg slått både når det kom til beste musikal, beste orkerstrering, og beste lyddesign.

Powered by Labrador CMS