Musikk

Kor faen blei det av relasjonane?!

Kor faen blei det av Norge?! slipper andrealbumet «Dating i det 21. århundre». – I ei hyperrask, digitalisert samtid, nå også preget av pandemi, er det liten tvil om at relasjonene våre endrer seg.

Maria Refsland og Synneva Gjelland står bak Kor faen blei det av Norge?! Deres andre album tar oss med på relasjonsjakt.
Publisert Sist oppdatert

.

Duoen bak Kor faen blei det av Norge?! er musikerne Synneva Gjelland og Maria Refsland. De er også kjent fra bandene Føkkefjord og Sliteneliten. Kor faen blei det av Norge?! beskriver de som et sideprosjekt.

– Vi lager plater i et slags historiefortellings- og sagaformat, hvor vi utforsker ulike sider av hvor faen det egentlig ble av dette landet her, sier Gjelland og Refsland om prosjektet.

I det første albumet, «Ein saga om kor faen det blei av Norge», presenterte de historien om det sagnomsuste landet Norge. Hva var det som kunne gå så galt at det hele forsvant og gikk opp i røyk?

– Med vår andre plate vil vi gi lytteren et innblikk i samtidens relasjonshistorier. Fra Tinder til puben, rosa skyer til hjertet på fjøla, sier duoen om «Dating i det 21. århundre».

Med låter som «Match.com» og «Lesbisk bad ass-sang» tar de oss med på en reise gjennom datinglandskapet i vår tid.

.

.

– I ei hyperrask, digitalisert samtid, nå også preget av pandemi, er det liten tvil om at relasjonene våre endrer seg. Med musikk som format er plata vår en kommentar til dette, der vi legger hodet på skakke og ser på kjærligheten fra et litt annet perspektiv.

– Plata inneholder fortellinger om hvordan dating, forhold og den evinnelige jakta på tosomheten preger oss og hvordan vi forholder oss til andre. I en kontekst basert på egne erfaringer tematiserer plata også den politiserte kjærligheten. Hvem får elske og hvem får ikke elske, og ikke minst, hvem klarer å elske i vår tid? Hvorfor sliter flere og flere med å skape robuste relasjoner?

«Dating i det 21. århundret» er spilt inn, mikset og mastret av Ragnhild Bruseth (Intentskjønn, FLTY BRGR GRL) og slippes fredag 29. oktober på plateselskapet Olivias Rekorder, som drives av bandet selv.

Både Gjelland og Refsland bidrar med vokal og som fortellere på plata. I tillegg spiller Gjelland gitar, piano og saksofon, mens Refsland opptrer med bass, trompet og blokkfløyte. De har med seg Inga Haugdahl Solberg på fele og Ragnhild Bruseth på trommer, steelgitar, perkusjon og koring.

.

.

Powered by Labrador CMS