Oslo Pride

Samtale om sex, religion og Frank Ocean

Det unge, skeive stjerneskuddet Elias Sadaq besøker Deichman Bjørvika med sine sterke tekster om skam og frigjøring. Møt Sadaq i samtale med Noman Mubashir torsdag 20. juni.

– Jeg har skrevet dem for min egen skyld for å sette meg selv fri, og så håper jeg at de kan sette noen andre fri, har Elias Sadaq uttalt om diktene sine til avisen Politiken.
Publisert

Dansk-marokkanske Elias Sadaq skriver om maskulinitet, seksualitet, islamsk mystisisme – og om å vokse opp som homofil i en muslimsk familie.

Denne kvelden dykkes det inn i den unge poetens tekster om å være ung, skeiv muslim i dagens Skandinavia. Her finnes litterære referanser som spenner fra Frank Ocean til Naja Marie Aidt og arabisk folketro.

På Deichman Bjørvika møter Elias Sadaq journalisten Noman Mubashir.

Mubashir var nylig aktuell med den personlige dokumentaren «Lett å hate» på NRK, der han utforsker hatet han har blitt utsatt for som trippel minoritet: norsk-pakistaner, muslim og homofil.

Hvor finner man motet til å møte de vanskelige spørsmålene?

Elias Sadaqs ferske diktsamling «Djinn» har fått mye oppmerksomhet i Danmark.

Djinnen er et åndevesen som kan skjule seg i dyr og mennesker, ofte med en demonisk karakter. Dette er sterke og direkte dikt om tro, ritualer, vold, sex og kjærlighet. Men mest av alt handler det om å tørre å se sin djinn i øynene, når den ikke lenger lar seg ignorere.

– Jeg har skrevet diktene for min egen skyld for å sette meg selv fri, og så håper jeg at de kan sette noen andre fri, har Elias Sadaq sagt til avisa Politiken.

Frigjøringsprosessen som sprenger seg fram og ikke lenger lar seg holde tilbake, tilkjennegir seg som en tydelig kraft i tekstene.

Sadaq og Mubashir møtes til en samtale om temaer de begge har vært opptatt av og utforsket på hver sin kant: kampen for frigjøring og aksept, hvordan man finner frihetens språk, og hva det koster.

«Sex, religion og Frank Ocean», torsdag 20. juni kl. 19, Deichman Bjørvika. Info: Deichman

 

Powered by Labrador CMS