Drag

Pris til Remi Johansen Hovda

Dragartisten fikk prisen Årets nykommer under Gulljerven 2023. «Med skeive gjenfortellinger av eventyr utvikler han kunstens potensiale», heter det i juryens begrunnelse.

«Som sitt alter ego møter prisvinneren alltid det unge publikummet med respekt og glede, selv om det helt sikkert koster å stå alene på scenen og i ordskiftet.»
«Som sitt alter ego møter prisvinneren alltid det unge publikummet med respekt og glede, selv om det helt sikkert koster å stå alene på scenen og i ordskiftet.»
Publisert

Før helgen delte Scenekunstbruket ut årets Gulljerven-priser. Prisen Årets nykommer gikk til dragartist og pedagog Remi Johansen Hovda, også kjent som sceneartisten Nabi Yeon Geisha, som har turnert landet rundt med Dronningtimen som del av Den kulturelle skolesekken.

Johansen Hovda skriver egne fortellinger for barn som framføres i fullt dronningkostyme. Fortellerstundene åpner for gode samtaler med barn, som kanskje for første gang får se at det finnes andre måter å være til på, enn det de er vant til.

– Jeg driver med dronningtimen for å være en skeiv stemme blant hundrevis av stemmer barn vokser opp med, sa Remi Johansen Hovda i et intervju med Blikk i fjor.

– I mine fortellinger er jeg ikke eksplisitt skeiv på den måten at «nå skal dere lære om det skeive». Måten jeg forteller det skeive på, er som en del av det normale, for eksempel «Det var en gang en prinsesse, hun hadde to mødre», skisserer Johansen Hovda.

I juryens begrunnelse heter det: «I et intervju valgte årets prisvinner seg superkraften å kunne fly! Dette for å kunne se mer av verden og se ting i et nytt perspektiv. Gjennom sitt daglige virke bidrar prisvinneren selv til å utvide andres perspektiver, og er en viktig rollemodell for barn, ungdommer og unge voksne. Som sitt alter ego møter prisvinneren alltid det unge publikummet med respekt og glede, selv om det helt sikkert koster å stå alene på scenen og i ordskiftet. Med skeive gjenfortellinger av eventyr utvikler han også kunstens potensiale.»

 

Powered by Labrador CMS