Kirken

Skal representere Den norske kirke i rådet for Det lutherske verdensforbund

Kristine Sandmæl, som har vært leder for lhbt-utvalget i Den norske kirke, er valgt som representant for kirken i rådet for Det lutherske verdensforbund.

Kristine Sandmæl.
Publisert

Det lutherske verdensforbund (LVF) er et internasjonalt fellesskap av lutherske kirker. Den norske kirke er en av 150 medlemskirker.

«Jeg er takknemlig for tilliten generalforsamlingen har vist meg. I rådet vil jeg særlig jobbe for at minoriteter og urfolks perspektiv blir synliggjort», sier Kristine Sandmæl til kirken.no

Sandmæl har siden 2016 vært leder i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. Gjennom vervet har hun representert Den norske kirke på den internasjonale arenaen i en årrekke.

«I Norge er luthersk kristendom majoritet. I de aller fleste andre land er lutherske kirker i minoritet. Dette gir et spennende perspektiv som jeg også tar med meg hjem til arbeidet i Norge», sier Sandmæl.

Sandmæl får flere nordiske kollegaer i rådet. Øystein Samnøen fra Frikirken i Norge ble også valgt inn i rådet og biskop Henrik Stubkjær fra Folkekirken Danmark er ny president for LVF.

 

Powered by Labrador CMS