Kulturtipset

Judy på scenen igjen

– Dette har liksom vært mitt evighetsprosjekt, sier Espen Bråten Kristoffersen om forestillingen «Espen elsker Judy».

Konsertforestillingen «Espen elsker Judy» har vært artistens Espen Bråten Kristoffersen sitt hjertebarn siden premieren i 2012. Nå skal forestillingen opp igjen.
Publisert Sist oppdatert

.

Musikalartisten snakker om konsertforestillingen «Espen elsker Judy» som skal vises på Norland teater mandag 14 februar. Deretter blir det en forestilling på Det Norske Teateret i Oslo fredag 18.

– Jeg har blitt invitert med forestillingen til Nordland Teater flere ganger, og endelig klaffet det, sier Bråten Kristoffersen, som selv har jobbet i flere musikaler ved teateret.

Nå tar han med seg musikere og viser sin egen hyllest til Judy Garland under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana.

I år ville den amerikanske artisten og skuespilleren Judy Garland fylt 100 år. Den lille sangeren med den store stemmen ble først kjent som barn, i rollen som Dorothy i «Trollmannen fra Oz».

Siden gav hun ut en rekke jazzplater, og en stor del av dem fant veien til platesamlingen til Bråten Kristoffersen foreldre.

Vesle Espen var ikke gammel før han sang med av full hals. Men det er dette magiske «andre» ingen kan sette fingeren på som gjør at fascinasjonen har vedvart. Det har blitt til en forestilling der Bråten Kristoffersen med varme deler sine erfaringer som fan og tolker Garlands sanger med stor pasjon.

– Summen som er Judy Garland, stemmen hennes, livshistorien hennes, inderligheten og ikke minst at hun er mora til Liza Minelli. Judy Garland er legendarisk, også som homseikon.

Til forestillingen på Det Norske Teateret tar Bråten Kristoffersen med seg Lisa Stokke, en av våre fremste musikalartister.

– Vi skal synge duett, så det er bare å komme, oppfordrer han.

.

.

Kulturtips fra Espen Bråten Kristoffersen

.

– Hvilke andre artister eller kulturoperatører følger du med interesse?

– Jeg er glad i Ben Platt. Anbefaler alle å sjekke han ut. En fyr som tydeligvis kan alt. Hans musikk er som et soundtrack til livet. Og så er jeg en sucker for billedkunst. En søndag med kaffe i hånda og galleritur er en favoritt. Galleri Riis er alltid en vinner og Galleri Semmingsen er mestre på nordisk samtidskunst, med verdens hyggeligste personale.

.

– Hvor går du selv ut og hvorfor dit?

– Jeg bor på Kampen i Oslo og trives godt på Kampen Bistro. Byens beste og herligste bistro, et sted for alle. De har et svært rikt kulturtilbud også, med konserter, kino, foredrag og mer.

.

– Hva er den sterkeste kulturopplevelsen du har hatt i det siste?

– Jeg så «Cabaret» på Dramaten i Stockholm. Sterke saker. Musikalen «Jenter som oss» gjorde også sterkt inntrykk. Og så må jeg si at å gå inn på Munchmuseet var stort, rart og herlig. What a man!

.

– Hvilke kulturarrangementer gleder du deg til framover?

– «Espen elsker Judy» så klart! Så skal jeg komme meg til Bergen og se Sondheims musikal «Assasins» på Den Nationale Scene. Jeg ser alltid vårmusikalen på Romerike Folkehøyskole. i år er det «Spellemann på taket». Generelt gleder jeg meg til at kulturen skal få blomstre igjen. Skal få med meg alt jeg rekker og kan og oppfordrer alle til å gjøre det samme!

.

Powered by Labrador CMS