Are you a friend of Dorothy?

Judy Garlands annkommer Amsterdam i 1960. Den nye filmen «Judy» lover å ta publikum med bak regnbuen i livet til verdensstjernen.

A FRIEND OF DOROTHY

Det finnes like mange Stonewall-historier som det finnes skeive. En av mytene er at det var homoikonet Judy Garlands begravelse 27. juni i 1969 som utløste det skeive opprøret. 25. oktober er det norsk kinopremiere på «Judy», den britiske biografifilmen om Judy Garland.

Publisert Sist oppdatert

.

Judy Garland ble funnet død på badet i sitt London-hjem søndag 22. juni 1969 av sin femte ektemann Mickey Deans. Hun hadde i en årrekke slitt med en rekke personlige problemer, og et alvorlig misbruk av medisiner. Tolv dager etter at hun hadde fylt 47 år, tok hun overdose av det beroligende middelet Seconal ved et uhell.

Musikalstjernen Garland regnes som en av de store i amerikansk populærunderholdning. The American Film Institute rangerer henne som nummer åtte på lista over Greatest Female Stars of All Time. Hun var med i over 30 spillefilmer, ble Grammy- og Golden Globe-nominert en rekke ganger, Oscar-nominert to ganger, og fikk Tony Awards ærespris for sin livslange innsats på scenen.

.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS