Film

Pioneren Diana Nyads svømmekarriere blir film

Den lesbiske langdistansesvømmerens mange rekordforsøk blir nå film.

Annette Bening som Diana Nyad i «Nyad», som har premiere på Netflix i november.
Publisert

Etter en 52 timer, 54 minutter og 18.6 sekunder lang svømmetur nådde Diana Nyad fram til Key West mandag 2. september 2013.

Diana Nyad er den første som har svømt de 177 kilometerne fra Havana på Cuba til Florida uten å bruke et haibur.

Den lesbiske langdistansesvømmeren hadde fire mislykkete forsøk bak seg på samme distanse. Første gang var for 35 år siden.

På femte forsøk klarte hun det og ble møtt med vaiende regnbueflagg og hyllet av fans i Key West, og fikk også en twitterhilsen fra den gang president Barack Obama: «Congratulations to @DianaNyad. Never give up on your dreams.»

New York-kvinnen ble innlemmet i United States National Women's Sports Hall of Fame i 1986, og i 2003 ble hun æret på samme vis i International Swimming Hall of Fame.

Nyad er forfatter, journalist, motivasjonsekspert og har verdensrekorden i langdistansesvømming. Hun har også vært rangert som en av USAs 30 beste squashspillere.

Nå kommer filmen om de mange rekordforsøkene. Hovedrollen i «Nyad» spilles av Annette Bening, mens rollen som venn og trener spilles av ingen ringere enn Jodie Foster. Filmen er basert på Diana Nyads selvbiografi «Find a Way» fra 2015.

«Nyad» har verdenspremiere på Toronto International Film Festival 12. September, før den får kinopremiere I oktober. I begynnelsen av november har filmen premiere på Netflix.

 

Powered by Labrador CMS