Serie

Star Wars-universet introduserer avgjørende, skeive karakterer i den nye serien «Andor».

Star Wars introduserer skeive karakterer

Publisert Sist oppdatert

Star Wars-Universet har siden 1977 generert både filmer, tv-serier, videospill, romaner og tegneserier med et stort mangfold av rollefigurer og begivenheter, herunder ett og annet lesbisk kyss i bakgrunnen. Med underholdningsuniversets helt ferske høstprodukt, tv-serien Andor (2022), får vi dog oppleve åpent skeive karakter i bærende roller. Serien er en oppfølger til Star Wars Spin-off-filmen Rogue One (2016), og tar med seeren til begivenheter som ligger forut i tid for filmen. Andor hadde premiere den 21. september.

Det er de to kvinnene Vel (Faye Marsay) og Cinta (Varada Sethu) som etter hvert gjør det klart at de er forelsket i hverandre, og mange fans har etter Disney+-premieren uttrykt i sosiale medier hvor ekte de to kvinnenes kjærlighet oppleves. Rollefigurene er, ifølge enkelte, det mange fans har ventet på. Vel og Cinta er begge avgjørende i rivaliseringen mellom rebellene og Det galaktiske imperiet, som mange kjenner fra Star Wars-filmene.

Tv-serien utspinner seg i et sammensurium av science fiction, action og eventyr, der de to kvinnenes kjærlighet kanskje mest av alt avsløres i kroppsspråket og blikkene de sender hverandre, eller i måten Vel advarer Cassian Andor når han flørter med Cinta. Vi får også oppleve atskillig mer tydelige kjærlighetserklæringer. Alt mens det rundt hodene på de to hviner i romskip, smeller i maskingevær, skvetter i søle, tordner og lyner.

Cinta: «Jeg er et speil, Vel. Du elsker meg fordi jeg viser deg det du har behov for å se».

Powered by Labrador CMS