TV

Drag-Race-fans dåner av «Doctor Who»-skurk

Dragdronninga Jinkx Monsoon spiller skurken Maeastro i en ny episode av den britiske sci-fi-serien «Doctor Who».

Ikke bare fans, men også anmeldere, er begeistra Jinkx Monsoons Maestro.
Publisert

For ett år siden annonserte serieskaperen Russell T Davies at den legendariske dragdronninga Jinkx Monsoon ville bli å se i den 14. Sesongen av den britiske sci-fi-serien «Doctor Who», som altså har Sex Education-stjerna Ncuti Gatwa i hovedrollen.

I den nye sesongens andre episode, med tittelen «Djevelens akkord» fikk seerne sitt første møte med Jinkx-karakteren Maestro. 

Episoden handler om at Maestro har tatt all musikken i verden. Og det samme år som Beatles skulle gå i studio for første gang.

Reaksjonene til dedikerte følgere av RuPaul’s Drag Race, der Jinkx Monsoon er en av de aller største stjerne, som blant annet, All Stars 7-vinner, lot ikke vente på seg.

 

Ifølge Gay Times ble rolleprestasjonen karakterisert som både lekker, demonisk og magisk.

En X-bruker skal ha kalt det den beste skurken i dette tv-universet, mens en annen skrev latterlig, vidunderlig camp.

I et intervju med Entertainment Weekly har Jinkx Monsoon fortalt at instruksjonene i manus var: «Tenk på Jokeren, tenk på barnefangeren i Chitty Chitty Bang Bang, og tenk på Jinkx Monsoon.»

Musikktyven Maestro var med andre ord skrevet med dragdronninga i tankene. Da var det kanskje heller ikke så rart at en begeistret X-bruker skrev: «Gi Jinkx en Bafta-Pris».

Jinkx Monsoon har også tatt for seg dem som har vært kritiske til sci-fi-seriens stadig skeivere uttrykk. Til Bounding in to Comics sier hun:

«Dersom de slutter å se på fordi serien har blitt skeivere og mer progressiv så bare la dem slutte. Hvem trenger sånne seere?» 

Hun minner dessuten om at serieskaperen, Russel T. Davies, som gjenopplivet serien etter en 20 år lang dvale, er skeiv. Davies var serieskaper gjennom flere sesonger, tok pause noen år, blant annet for å lage «It’s A Sin», og er nå tilbake i sjefsstolen

«Showet du elsker er laget av en skeiv person. Get over it.», sier Jinkx Moonson, til dem som har glemt sin seriehistorie.

 

Powered by Labrador CMS