Film

Ung og trans i Ungarn

Oslo/Fusion og Oslo Pride inviterer til gratis visning av dokumentaren «Colors of Tobi» søndag 19. juni.

«Colors of Tobi»
Publisert

«Colors of Tobi» har tidligere blitt vist under Oslo/Fusion til stor begeistring og nå vises den på nytt under Oslo Pride på 3KT søndag 19. juni

7. juli 2021 våknet Ungarns skeive befolkning opp til et land hvor man ikke lenger kan gi barn informasjon om hva det vil si å være lhbt+. Viktor Orbáns regime har valgt seg skeive som skyteskive for sin illiberale politikk. Det er vanskelig å se for seg at den viktige filmen «Colors of Tobi», om å være ung og trans i Ungarn, ville passere sensuren.

Filmen handler om Eva og familien som bor i en liten by. Tenåringen hennes på 16 år har nylig kommet ut som trans og har tatt navnet Tobi. Etter at det første sjokket legger seg, får Tobi full støtte av hele familien. Samtidig sliter Eva i det stille med tanken på at hun mister datteren hun har oppdratt. Mens Tobi er fast bestemt på å gå hele veien for å leve sitt liv fullt ut, forsøker Eva hardt å forstå han og prosessen og å være den mora sønnen trenger, uansett hva han gjennomgår.

Den svært engasjerende og emosjonelle dokumentaren har mange lag, og fanger opp og viser de unike og dypt personlige utfordringene denne familien møter og takler. Filmen introduseres av Den norske Helsingforskomité, som forteller om hvordan denne loven kom stand, og hva den kan føre til. Visning kl. 17.

Kl. 20 blir det også visning av filmen «Portrett av en kvinne i flammer». Filmen ble hyllet av et unisont pressekorps og mottok terningkast 6 fra en rekke medier, samt nominasjoner på flere profilerte filmfestivaler.

Søndag 19. juni kl. 17, 3KT, Aker Brygge, Dokkveien 3, Oslo

Powered by Labrador CMS