Welcome to Chechnya er et hjerterått portrett av skeive tsjetsjeneres kamp for overlevelse, og aktivister som hjelper dem med fare for egne liv.

Velkommen til helvete

Dokumentarfilmen «Welcome to Chechnya» følger en gruppe aktivister som risikerer livet for å kjempe mot landets barbariske forfølgelse av lhbt-personer.

Publisert

Siden 2017 har Tsjetsjenias leder, Ramzan Kadyrov, ført en nådeløs kamp for å «rense blodet» til lhbt-tsjetsjenere, og den lokale regjeringa driver en kampanje for å arrestere, torturere og drepe skeive. Likevel forklarer han når blir konfrontert med forfølgelsen, at den ikke kan ses på som et stort problem da det ikke finnes lhbt-personer i den russiske republikken.

Uten hjelp tar aktivistene Olga Baranova, Maxim Lapunov og David Isteev, saken i egne hender. Selv om de i utgangspunktet hadde liten erfaring med byråkratiets irrganger, klarer de likevel å hjelpe mange ut til relativ sikkerhet utenfor republikken.

Regissøren, den prisbelønte gravejournalisten David France, har tidligere laget dokumentarene «How to Survive a Plague» om hiv og aids-behandling, og «The Death and Life of Marsha P. Johnson». I sin nye dokumentar tar han helt spesielle grep rundt menneskenes anonymitet for å kunne avsløre grusomhetene og fortelle historien om deres møte med ren ondskap. I tillegg til stemmeforvrengning og pseudonymer, bruker han en helt ny «face-double»-teknikk som ikke tidligere er brukt i dokumentarproduksjoner.

Ofrenes historier

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS