Gottmik.

Gottmik er første transmann i RuPaul’s Drag Race

Sesong 13 av RuPaul’s Drag Race er i gang og nå leverer showet mangfold og bredde.

Publisert

Dragartisten Gottmik er historisk allerede før konkurransen er i gang for fullt.

Det har lenge vært et åpent spørsmål, og mye kritikk rundt transfolk og RuPaul’s Drag Race. Serien har hatt en rekke transkvinner, med de har kommet ut som trans i eller etter konkurransen. Mange fans har kritisert konkurransen for ikke å caste transpersoner.

RuPaul selv har fått kritikk for å ha uttalt at han ikke ville castet en deltager som har startet kjønnsbekreftende behandling, med henvisning til dragartisten Peppermint, som kom ut i konkurransens sesong 9.

Produsentene av RuPaul’s Drag Race, Fenton Bailey og Randy Barbato i World of Wonder, har siden erklært at de vil vurdere å inkludere transpersoner og drag kings i konkurransen. I et intervju med Digital Spy i oktober i fjor, uttalte produsentene: «Yeah. Our constant mantra is, “Charisma, Uniqueness, Nerve, and Talent”, and that does not exclude anyone.»

Alle dronningene i RuPaul's Drag Race sesong 13.

I første episode av RuPaul’s Drag Race sesong 13, som hadde premiere nylig, viste World of Wonder at de holder ord.

23 år gamle Gottmik er dragartist og make up-artist, basert i Los Angeles. Han kjemper mot 12 andre dragdronninger om tittelen America's Next Drag Superstar. Gottmik er tross sin unge alder et kjent ansikt i dragmiljøet og har jobbet med en rekke store stjerner som make up-artist, blant annet på tv-serien «Germany's Next Top Model» og «Queen of Drags». Han er også god venn med influenseren Gigi Gorgeous, og sammen prydet de forsiden på magasinet OUT i 2020.

I et intervju med Gay Times forteller Gottmik:

«Jeg har visst hele livet at noe føltes annerledes. Samfunnet fortalte meg at jeg var en guttejente, men det var ikke før jeg fylte 18 at jeg fikk gode venner som lot meg være meg selv. Da kom jeg ut som trans.»

For Gottmik er drag som uttrykk akkurat hva du selv vil det skal være.

«Du kan være en dragmiss som Alyssa Edwards, spooky glam monster som Sharon Needles, en androgyn engel som Milk, eller et performancekunst-mesterverk som Sasha Velour. Din drag er din kunst. Drag er den mest helbredende og inkluderende kunstformen jeg noensinne har blitt spurt om å være en del av og jeg er så takknemlig for all støtte jeg har fått», sier Gottmik til Gay Times.

Starting 2021 out with a tribute to one of my icons David Bowie ⚡️ WHOS WATCHING DRAG RACE TONIGHT!? Outfit: @marcosquared Hair: @zachkilian Nails @queencustomclaws

Publisert av Gottmik Fredag 1. januar 2021
Powered by Labrador CMS