Drag

Dragbingo med divaer og ikoner på Goldie

Dragartistene Lille Spy og Huffda inviterer til Dragbingo, med gjesteartist Lady Die fra Tromsø. – Hun tar med seg iskald attityde og klassisk nord-norsk skepsis, sier Rune Hennum Nilssen.

– Lady Die tenkte å kjøre hardt med parodiering av folk innafor Ring 1, før hun kom på at det klarer de helt fint selv, sier dragartist Rune Hennum Nilsen som inviterer til Dragbingo på Goldie i Oslo 30. mai sammen med Lille Spy og Huffda.
Publisert Sist oppdatert

Lille Spy og Huffda inviterer til en ny runde med dragbingo på Goldie i Oslo. Tema denne gangen er Divas & Icons, hvilket betyr legender og garantert hitlåter på rekke og rad. Det blir bingo, det blir lip sync og det blir show

For de uinnvidde er Lille Spy en gotisk vampyr med høye heler, og store huggtenner. Hun blir oftest sett i nærheten av ett bingohjul med store opptredener og vulgære bevegelser, mens Huffda er et alternativt dragvesen basert i Oslo. Hun er heksa fra Akerselva, og er ofte å se på Syng Grünerløkka, Bastard Bar, og ellers hvor festen beveger seg.

Kveldens ærverdige gjest er Lady Die fra Tromsø. Kjent som primus motor for Kiki Klubb som holder hus på Bastard Bar.

Lady Die tar med seg iskald attityde og klassisk nord-norsk skepsis til alt sørpå, sier Rune Hennum Nilssen, hjernen bak Lady Die.

– Lady Die tenkte å kjøre hardt med parodiering av folk innafor Ring 1, før hun kom på at det klarer de helt fint selv. Det blir i stedet off-the-rack lewks, kanskje en lip sync av noe fra 2002 og mye eye rolling bak solbrillene, sier Nilssen til Blikk.

Haus of Misfits

Kiki Klubb i Tromsø åpnet dørene i august i fjor og har siden blitt et kjærkomment skeivt tilbud i Tromsø.

– Kiki Klubb er en klubbkveld for skeive og allierte over 20 år her i Tromsø. Nord-Norge har ingen skeive utesteder, så vi skaper skeive rom der vi kan, sier Nilssen forteller at han ønsket å lage en plass der folk som kjenner seg hjemme i det skeive spektrumet kan bli sett og hørt.

Hennum Nilssen må sies å være en av drivkreftene på den skeive scenen i nord, både med Kiki Klubb, men også som den ukronede leder av dragtruppen House of Misfits.

– Er det planer om ta Kiki Club ut på turné?

– Kiki Klubb har det helt fint på Bastard Bar I Tromsø, men vårt dragkollektiv Haus of Misfits har skumle planer om en tur på ett eller annet tidspunkt. Drømmen er «Pricilla realness» over Finnmarksvidda

Dragbingo 30. mai kl. 19. Aldergrense 20 år, gratis inngang. Info: Goldie

 

Powered by Labrador CMS