Urix

Det var en tydelig rørt Craig Duke som mottok drag-makeover fra dragdronning Eureka O'Hara. Kort tid etter ble pastor Duke avløst fra sin stilling i NewBurgh United Methodist Church.

Pastor fikk sparken etter deltakelse i HBO-serien «We’re Here»

Publisert Sist oppdatert

.

Den amerikanske pastoren Craig Duke fra Indiana ble nylig «fritatt» fra sin stilling i Newburgh United Methodist Church etter å ha deltatt på HBO-serien «We’re Here».

I programmet fikk Duke en drag-makeover i hendene på drag queen Eureka O’Hara, kjent fra «RuPauls Drag Race». Deretter danset pastoren til Ke$has «We Are Who We Are». Sangen ble foreslått av O’Hara på grunn av teksten «Jeg har Jesus på halskjedet mitt».

«Det var en utrolig flott, forfriskende, dypere, kraftig åndelig opplevelse», fortalte Duke, en stolt lhbt+-alliert, til Religion News Service.

Selv om tv-programmet var forløsende for Duke selv, ble det for mye for noen medlemmer av hans menighet. Etter at episoden ble sendt forrige måned, skal Duke ha mottatt så mange negative meldinger at Newburghs Relations Committee insisterte på at han ba om et nytt oppdrag.

«Det kom til et punkt i konflikten, hvor sinnet vokste for mye, så for min mentale helse begynte jeg også å trekke meg tilbake. Jeg fortalte distriktsoverlegen min at konflikten var så mye at jeg ikke var i stand til å være en effektiv leder», sa Duke til Washington Post.

I et brev til menigheten 26. november delt med lokale medier, skrev Mitch Gieselman, forstander i Dukes distrikt i Indiana United Methodist Church, at Duke var «fritatt fra pastorale oppgaver med virkning fra 1. desember 2021».

Senere bestred Gieselman påstanden om at Duke ble «oppsagt» eller at han hadde «trukket seg», og insisterte på at «dette er handlinger som er i samsvar med vårt avtalesystem». Selv om detaljene rundt Dukes tilbaketrekning er omdiskutert, er konklusjonen klar: Duke får ikke komme tilbake til NUMC-prekestolen.

Tirsdag 8. desember offentliggjorde den skeive organisasjonen GLAAD en uttalelse til støtte for Duke.

«Pastor Craig Duke gikk inn i et samfunn som har opplevd uforholdsmessige kirkebaserte traumer for å forkynne et budskap om Guds kjærlighet til hele skaperverket», skrev Ross Murray fra GLAAD. «At hans egne kirkemedlemmer mobber ham og kirkehierarkiet til å fjerne ham fra hans tjeneste er en bjørnetjeneste for menigheten, for Evansville-samfunnet og for departementet til United Methodist Church».

En GoFundMe-kampanje er opprettet for å støtte Duke-familien. Givere har foreløpig donert i underkant av 60 000 dollar til Duke og hans kone, som sier de vil bruke til å opprette «en inkluderende tjeneste, enten det er en ny og bekreftende kirke eller en trosbasert campingopplevelse for lhbt+ungdom og familier.»

Powered by Labrador CMS