Her kommer Gutta!

I BLIKK nr. 1 2020 møter du drag king-gruppa Gutta som avviser at den butche lesba er død eller forsvunnet. BLIKK har også møtt Jan Thomas i forkant av jakten på drømmeprinsen.

Publisert Sist oppdatertFOR VI ER GUTTA: Dragking-gruppa Gutta har skapt seg et kvinnelig maskulint fellesskap. Larry, Robin, Lavrans og RichHard møtes av hysteriske hviin og våte truser når de slår seg løs på scenen. Blikk møtte de breiale Gutta og kvinnene bak dem.«Vårt maskuline kvinnefellesskap i Gutta handler om mer enn at vi spiller stereotype gutter og menn på scenen,» sier Ann-Christin Kongsness, som på scenen heter Robin. «Det er deilig ikke å måtte være lesbisk feminist hele tida. På scenen kan vi være mannssjåvinister,» sier Lærke Grøntved, som på scenen heter Larry.

Gutta.
Gutta.


DATER UKJENTE MENN: I fem uker har Jan Thomas jaktet på drømmeprinsen i Sør-Afrika. I januar begynner tv-serien om datingen hans med tolv ukjente menn.«Men de som forventer oralsex i beste sendetid, blir skuffet,» sier Jan Thomas til Blikk.

Jan Thomas.
Jan Thomas.

SAFE HOUSE: Skeive asylsøkere blir også diskriminert av andre flyktninger. I Aten får de hjelp av lhbt-senteret Safe House Athens.

Safe House Athens.
Safe House Athens.

TRE DAGER MED NIKOLAI: Bjarte Klakegg har som en av Norges første forfattere, skrevet en roman med en transkjønnet gutt som hovedperson. Transaktivist Luca Dalen Espseth har møtt forfatteren.

Luca Dalen Espseth og Bjarte Klakegg.
Luca Dalen Espseth og Bjarte Klakegg.MELODI GRAND PRIX: I år er det 60 år siden Nora Brockstedt debuterte for Norge i den internasjonale finalen i London i 1960. MGP-ekspertene er uenige om sangkonkurransen er en «homsegreie», eller ikke.

Queentastic i Melodi Grand Prix.
Queentastic i Melodi Grand Prix.DADDY SØKER SISSY: På skeive datingplattformer dukker det oftere og oftere opp profiler hvor menn «søker femi guttejente», «søker glatt, femi og passiv gutt», «søker alt unntatt menn», «søker lydig sissy» og «søker femi sissy-tøs». Hva er en sissy og hva slags menn er det som søker dem?Les også:
DEADLINE: Erna Bøyums kommentar.

BLIKK PÅ EUROPA: Skeive nyheter Europa rundt.

BLIKK PÅ VERDEN: Skeive nyheter verden rundt.

POPKORN: Musikk med et lite snev av elektrosjokk og politikk.

HOMOPOPAGANDA: Månedens spilleliste fra Dj Deadswan / Reidar Engesbak.

ROSA SIDER: Blikks markedsplass.

VEIVISER: Skeive tilbud og møteplasser.

BLIKK-KALENDEREN: Skeive arrangementer, opplevelser og uteliv.

Abonnér på BLIKK! Kjøp abonnement her: blikk.no/abonnement

Powered by Labrador CMS