Etter mindre enn ett år i dragbransjen ble Jenny Sandmo Ellefsen en av grunnleggerne av «Haus of Friele», Bergens nyeste draghus. Da hadde hun bodd i Vestlandsbyen kun et par måneder.

– Slik ser dragscenen ut nå

Jenny Sandmo Ellefsen er en av grunnleggerne av «Haus of Friele». – Det har tatt meg lang tid å komme fram til at drag faktisk er noe jeg som ciskvinne kan gjøre.

Publisert

Da hun flyttet fra Oslo til Bergen i fjor høst, var hun allerede nysgjerrig på dragmiljøet i byen. En kveld dro hun på Kvarteret for å se dragartisten Dana Lights opptre. Og siden Jenny Sandmo Ellefsen hadde hørt rykter om at et nytt show var under planlegging, gikk hun til arrangørene og spurte om å få være med. Spørsmålet endte med at hun ble en av grunnleggerne av draghuset «Haus of Friele».

Hun hadde aldri sett for seg at hun skulle bli det.

– Det har tatt meg lang tid å komme fram til at drag faktisk er noe jeg kan gjøre. Jeg hadde fulgt med på «RuPaul’s Drag Race», og sett at ingen ciskvinner var med. Likevel syntes jeg at det jeg så på skjermen var veldig inspirerende.

På et tidspunkt googlet hun «kan kvinner gjøre drag», og fikk bekreftet at ja, det var mulig. Men det var ikke før hun opplevde Katinka Steensgaard, bedre kjent som dragartisten Elektrapuzzz, under Oslo Pride i 2018 at hun begynte å tro ordentlig på det.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS