Pride

Heksen Patricia MacCormack til Drammen Pride

Hvordan kan skeiv heksekunst utfordre ideer rundt kjønn, seksualitet og makt? Heksen Patricia MacCormack har svaret.

Patricia MacCormack har vært praktiserende okkultist i 35 år. Nå er hun klar for Drammen Pride.
Publisert Sist oppdatert

Det blir en kveld med queer magi når Drammen Pride inviterer heksen Patricia MacCormack til lobbyen på Quality Hotel River Station.

Patricia MacCormack er professor i Continental Philosophy ved Anglia Ruskin University Cambridge. Hun har vært praktiserende okkultist i 35 år, skrevet åtte bøker, hundrevis av artikler og holder taler verden rundt om skeiv-teori, feminisme, aktivisme, okkultisme, skrekkfilm og gotisk kultur.

Patricia MacCormack byr på et foredrag om Queer Witchcraft, feministiske, skeive og kjønnsflytende radikale eksperimenter med hekseri.

Som heks ønsker hun å bli omfavnet som en positiv og kreativ åpning til skeiv aktivisme. «Dette foredraget vil introdusere grunnleggende ideer om hvordan skeiv heksekunst kan utfordre ideer rundt kjønn, seksualitet og makt med eksempler innen film, musikk og okkult historie, og introdusere grunnleggende ritualer alle kan prøve», sier MacCormack om foredraget og legger til at det vil være interaktivt, så det oppfordres til spørsmål og diskusjon underveis.

Sett i lys av klimakrisen har MacCormack også et sterkt syn på reproduksjon. Hun oppfordrer menneskeheten til å ikke føde barn.

«Jeg er ingen advokat for drap, men mitt manifest er at mennesker ikke lenger skal reprodusere. Hvis vi stopper å reprodusere, tar vi bedre vare på de som allerede er her, i tillegg til jorden», sier Patricia MacCormack i et intervju med Cambridge Independent.

Lørdag 12. august kl. 18, Quality Hotel River Station, Dr. Hansteins gate 7, Drammen.

 

Powered by Labrador CMS