Kostymedramaet «The Favourite» har fått mye skryt for produksjonsdesigneren Fiona Crombies arbeid med interiøret i de enorme slottene, og for kostymene laget av den legendariske kostymedesigner Sandy Powell. Rachel Weisz (t.v) som Sarah Churchill og Olivia Colman som dronning Anne.

Trekant på slottet

«The Favourite» er et absurd komediedrama der Olivia Colman, Rachel Weisz og Emma Stone elsker, slåss og bedrar hverandre. Filmen har norsk premiere 18. januar. Blikk møtte stjernene under The London Film Festival.

Publisert Sist oppdatert

I England på starten av 1700-tallet hersker dronning Anne over kongedømmene England, Skottland og Irland, og ved hoffet hennes kjemper en rekke ambisiøse adelsmenn og -kvinner om hennes makt, gunst og seng. Ingen står dronninga nærere enn Sarah Churchill, men når hennes kusine Abigail snubler inn i dronningas indre krets, starter en bitter maktkamp om statusen som dronningas favoritt.

Med «The Favourite» har regissøren Yorgos Lanthimos skapt en vanvittig historisk filmfortelling. Olivia Colman (44) spiller dronning Anne av England, den siste Stuart-monarken på tronen, en kvinne som er uinteressert i å styre nasjonen og langt mer opptatt av å herse med sine elskerinner.

– Jeg elsket å spille dronning Anne, forteller Colman som vi kjenner fra tv-seriene «Broadchurch» og «The Night Manager».

– Rollen var interessant fordi Anne føler alt så intenst, som et barn, og hun har for mye makt og for mye fritid. Hun opplevde også mange tragedier, ikke minst å miste sytten barn. Og hun kan ikke stole på noen, for alle ønsket å nyte godt av hennes makt. Om jeg møtte henne, ville jeg ha gitt henne en god klem. Hun er så ensom, stakkar, og mangler selvtillit, og er både syk og temperamentsfull.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS