Musikk

Nils Bech fyller hullene i den norske sangboka

Slipper låta «Gi meg tid» med EMIR.

Nils Bech og EMIR.
Publisert Sist oppdatert

Selv om det er 50 år siden homofili var kriminelt her til lands, er likefullt fortsatt en sjeldenhet å høre en kjærlighetssang skrevet av en mann til en annen mann.

I den norske sangboka finnes det et stort hull, hvor kjærligheten mellom to av samme kjønn er ikke-eksisterende. Dette tomrommet er Nils Bech nå i ferd med å fylle med sitt nye prosjekt.

I mange tiår har mannlige homofile artister utført duetter med kvinner og gestaltet en rolle for å tilpasse seg kommersielle og sosiale krav. Dette er normer og idealer Nils Bech aktivt bryter ned med det nye albumprosjektet.

– I alle år har homofile artister gjort kjærlighetsduetter med sangere av det motsatte kjønn, for å tilpasse seg det heteronormative samfunnet og det kommersielle markedets krav. Dette er en rolle vi selvsagt skal kunne fortsette å innta. Men jeg har stusset over hvorfor det aldri skjer den andre veien, tross stadig større aksept for skeiv kjærlighet også i hovedstrømmen av kultur og popmusikk?, sier Nils Bech.

Første låt ut fra prosjektet var den følelsesladede «Jeg Elsker Han», etterfulgt av «Ny Fyr» med Kristian Kristensen, som var første duett ut.

I anledning 50-års markeringen for avkriminaliseringen er Nils klar med «Gi Meg Tid» med EMIR fra Sushi x Kobe, en låt produsert av Bendik HK og Henrik The Artist.

– Jeg er veldig glad og stolt over å ha fått med meg EMIR på «Gi meg tid». Dette er, så vidt jeg vet, første gang en ikke-skeiv artist synger en duett om homofil kjærlighet. Jeg håper at dette sender et signal om at seksuell orientering ikke er definerende eller farlig å ikle seg for ikke-skeive.

EMIR selv synes det er stas å få lov til å være med på albumet til Nils Bech.

– Låten har vi jobbet med i kanskje ett og et halvt år nå og den har tatt mange forskjellige former og fasonger, og det har vært skikkelig artig og spennende å jobbe sammen med Nils, Bendik og Henrik! Låten er en sexy liten sak som jeg er utrolig stolt over å få være med på!

Powered by Labrador CMS