EuroPride er utsatt

«Welcome to the future, where everyone can join!» var motto for EuroPride som i år skulle gå av stabelen i Thessaloniki, Hellas fra 20. til 28. juni. Nå er festivalen utsatt på ubestemt tid.

Publisert

Thessaloniki vant retten til å arrangere EuroPride mot sterke kandidater som Regnbuedagene i Bergen, samt Hamburg Pride og The Belgian Pride i Brussel.

EuroPride er bare én pridefestival i en lang rekke festivaler som nå ser seg nødt til å avlyse eller utsette. Ifølge European Pride Organisers Association (EPOA) og InterPride er det nærmere hundre pridefestivaler og arrangementer som nå er avlyst som følge av korona-utbruddet.

I dag kom nyheten om at EuroPride 2020 er utsatt på ubestemt tid.
- Etter tre år med hardt arbeid er vi selvsagt trist over at EuroPride i Thessaloniki ikke kan gjennomføres slik vi hadde planlagt og håpet, sier Evangelos Chouliaras, talspersson for Thessaloniki Pride, i en pressemelding.

Thessaloniki Pride har ikke gitt opp håpet om å gjennomføre EuroPride på et senere tidspunkt.
- Forhåpentligvis kan vi arrangere EuroPride senere i år. Vi ønsker å takke miljøet for all støtte og samtidig beklage overfor alle som har bestilt reise til Thessaloniki i juni. Dette er vanskelige tider, men hvis jobber sammen skal vi finne veien videre, sier Evangelos Chouliaras.

Stein Runar Østigaard, EuroPride-koordinator i European Pride Organisers Association (EPOA), sier i en kommentar:
- Vi er selvsagt skuffet over utsettelsen av EuroPride 2020, men dette er den eneste riktige avgjørelsen. Pridefestivaler over hele verden utsettes eller avlyses, og det er uunngåelig. Vi skal fortsatt jobbe med og støtte Thessaloniki Pride i ukene og månedene som kommer.

Powered by Labrador CMS